8/16/2024

Симеон Славчев: Без морал не може да има държавност

Без морал не може да има държавност и доверие в нито една институция. Именно за това моралът е основната ценност около която се обединяваме над 15 леви, центристки и родолюбиви партии. Това каза в предаването „Събуди деня“ по БНР-Благоевград председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

„Широкото обединение, което правим не е механичен сбор от партии или техните проценти. Това е обединение около принципи, около морал, ценности и най-вече желанието да се спрем свободното падане на държавата и да започнат да се решават проблемите на родината и българския народ. Последните 34 години и особено последните месеци доказаха, че в българската политика липсва морал. Основната цел на обединението, което изграждаме в момента, е връщането на морала и справедливостта във всяка една политическа и обществено-икономическа дейност на държавата. Правим това като даваме личен пример с нашите действия, както и с нов и коренно различен начин на правене на политика, в който морала, етиката, справедливостта и диалога за основополагащи“, това каза още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че широкото ляво-родолюбиво обединение в момента разработва управленската си програма и чрез нея ще даде решение на всеки един от проблемите на българските граждани, както и решение от политическата криза в страната.

„Веднага след изборите ще предложим да има политически и обществен консенсус по пет национални приоритета. Ще предложим да се направи национална кръгла маса по примера на кръглата маса в началото на 90-те години, която тогава успя да върне диалога между партиите и отпуши процесите в държавата. Справянето с демографската криза, работещата и ефективна икономика, стратегическото развитие на ядрената ни енергетика и селско стопанство могат да бъдат част от тези национални приоритети, около които да има политически консенсус. Целта е който и да управлява България да не може да се отклонява от тези политики и национални приоритети. Това на практика е решение на политическата криза, връщането на морала, държавността и нормалността в родината и решение на всичките ни проблеми“, заяви още Симеон Славчев.

Според него ляво-родолюбивото обединение задава коренно различен подход, политически тон и диалог в страната.

Последно от нашият блог