fbpx
 

Симеон Славчев: Партия МИР е платформата на честните, почтените и моралните българи

септември 13, 2021

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюлие) е платформата на честните, почтените и моралните българи и всеки, които иска и може да работи за България, е добре дошъл в МИР. Това заяви председателят на партията Симеон Славчев в предаването „Говори сега“ по БНТ с Мая Костадинова.

Така Славчев отговори на въпроса, дали двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще се включат и участват от партия МИР на предстоящите парламентарни избори.

„Партия МИР е създадена, за да обедини огромния български потенциал. Ние работим последователно от две години с едни от най-добрите експерти във всяка една област. Между другото, нито в 45-то Народно събране, нито в 46-то Народно събрание не чухме нито веднъж думата икономика! Тоест как българската икономика да стане работеща и ефективна. Това е нещо, което вълнува българските граждани, защото ако няма работеща икономика, нямаме нищо – не може да се прави социална политика, нито каквато и да е друга политика”, заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Той коментира, че България е в политическа и морална криза и това е видно от нещата, които се случват в Народното събрание. Симеон Славчев каза, че българските граждани избират народните представители, за да решават техните проблеми, но нищо подобно не се е случило в последните два парламента, когато всички български граждани са станали свидетели на скандали, интриги и простотии. Лидерът на партия МИР е на мнение, че българските граждани имат сериозни проблеми за решаване, а когато има политическа и морална криза се появява политически вакуум, който със сигурност ще бъде запълнен от честни, почтени и морални българи.

„Партия МИР предлага как българската икономика да стане работеща и ефективна и това е чрез налагането на социално-пазарното стопанство. Това е един доказан немски модел, който изкара Германия от икономическата криза след краха й от Втората световна война и я направи една от най-силните социални и индустриални държави в света. Защо да не обединим усилия и ляво и дясно мислещи българи и да не направим по същия начин България силна социална и индустриална държава“, заяви Симеон Славчев.

Той обясни, че партия МИР е отстояла машинното гласуване в България и за разлика от другите партии, които са се самообявили за партии на протеста, МИР е истинскатата протестна партия, която е стартирала с протест пред Министерският съвет още на 1-ви февруари 2020-та година, много преди летните протести. Симеон Славчев обясни, че още тогава от партия МИР са обявили за националната кауза – провеждане на честни избори чрез машинно гласуване.

“На тази база президентът Румен Радев покани партия МИР на консултациите при него, където дадохме доста конкретни предложения – за видеонаблюдението, за машинното гласуване, както и за обучителната и разяснителната кампания“, заяви още Симеон Славчев.

Той определи като цинизъм думите на  Бойко Борисов за фалшифицирането на изборите, тъй като повече от десет години лидерът на ГЕРБ е правил изборни манипулации. „Отрязъците от машинното гласуване трябва да бъдат преброявани, но 46-то Народно събрание дори не успя да отвори Изборния кодекс и да изчисти пропуските в него“ , заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той заяви още, че съдебната реформа е важна, но най-важният национален приоритет е икономиката.

“Много съжалявам, че парламентарно представените партии не определиха кои са най-важните национални приоритети на България около които да се обединят всички, за да тръгне България напред и да започнат да се решават реалните проблеми на българските граждани. Това нещо не се прави от политици, които наричат сами себе си партии на промяната и протеста. Това се прави от държавници, а такива в сегашното Народно събрание няма. Българите видяха, че там са старите политически лица на прехода, маскирани като нови лица и хора на промяната, които им донесоха поредната подмяна“, заяви още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

mir mir