fbpx
 

ПП МИР ПРЕДЛАГА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА СТАНЕ РЕДОВНО

юли 13, 2021

ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) призовава всички националноотговорни партии, които влязоха в 46-то Народно събрание, да дадат парламентарна подкрепа на служебното правителство и то да стане редовно с точно определен времеви период и няколко приоритета. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев в позиция на партията. Той допълни, че по този начин България ще има редовно действащо правителство с ясни национални приоритети и работещо Народно събрание, което да извърши необходимите спешни законодателни промени и реформи.

„Всичко това се налага от създалата се патова ситуация след поведените на 11-ти юли предсрочни парламентарни избори и факта, че нито една от парламентарно представените политически партии не може да състави трайно и устойчиво правителство. Нещо повече – конфигурацията в новото Народно събрание не може да произведе устойчиво парламентарно мнозинство, което да избере правителство с конкретна управленска програма“, заяви Симеон Славчев.

Той съобщи, че предложения от Станислав Трифонов и партия „Има такъв народ“ проект на правителство и неговите приоритети създават повече обществено напрежение и недоволство, отколкото да водят до решаването на който и да е от проблемите на българското общество.

„С така направено предложение от г-н Трифонов се минира пътят за политически и обществен консенсус първо за излизането на България от политическата, финансовата, социалната, икономическата, моралната и духовната криза. Нещо повече – с така направените от г-н Станислав Трифонов предложения се задълбочават проблемите и кризата в страната“, заяви още Симеон Славчев.

Той съобщи че затова ПП МИР предлага и призовава всички национално отговорни политически партии в 46-то народно събрание да дадат парламентарна подкрепа на служебното правителство и то да стане редовно, с времеви период от шест месеца и със следните приоритети:

 

  1. Въвеждане на социално-пазарното стопанство като икономическа основа на българското общество. Този модел от една страна съчетава свободата на пазарите и бизнеса, а от друга страна справедливото разпределение на прогресивното облагане на данъците, които идват от бизнеса в следните сфери – образование, здравеопазване и сигурност. Моделът е уникален, тъй като дава пълната свобода на бизнеса с пълната подкрепа на държавата и дава страхотни икономически показатели. Той изкара Германия след краха й от Втората световна война, тоест от една уникална криза, каквато в момента се намира България и съчетава уникален баланс между свободата и справедливостта и тяхното едновременно действие.
  2. Излизане от демографската катастрофа и създаване на Министерство за справяне с демографската криза.
  3. Съдебна реформа в това число промени в Конституцията на България, които да дадат възможност сегашният главен прокурор Иван Гешев да бъде отзован и сменен.
  4. Промени в изборния кодекс, които да дадат възможност на всички български граждани независимо в коя точка на България и света се намират, да могат да гласуват електронно чрез своя телефон, лаптоп, таблет или компютър.
  5. Приемане на закон за управление при кризи, както и създаване на Министерство на извънредните ситуация и управление при кризи.
  6. Стартиране на електронното правителство.
  7. Външната политика на България да бъде независима от други държави и организации и изцяло да се ръководи от националния интерес на България. Тоест всички субекти на външната политика – Народно събрание, Президент и правителство да са в тясна координация.
  8. Пълна ревизия на управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ и подвеждане под наказателна отговорност всички лица, злоупотребили с власт за лично облагодетелстване. За тази цел да се създаде специална комисия, в която да влязат не политици, които да правят цирк, а лица от всички отговорни за това институции – следствие, прокуратура.

„България се нуждае от истинска промяна, такава каквато искат всички български граждани вече повече от 30 години. Сега е моментът да се покаже и докаже кой е за истинската промяна в страната и кой участва в поредната подмяна. ПП МИР призовава всички честни, почтени, морални, инициативни и родолюбиви българи да се обединим и заедно да спрем поредната подмяна в България и заедно с общи и задружни усилия да направим промяната“, заяви още Симеон Славчев.

Той съобщи, че в случай, че политическите партии в 46-то Народно събрание не проявят разум и не осигурят парламентарна подкрепа на  служебното правителство, за да стане то редовно с ясен времеви период и ясни национални приоритети, партия МИР си запазва правото да призове българските граждани за масови и граждански протести, които да свалят завинаги сегашната така наречена политическа класа от политическа сцена в България.

Той съобщи, че ПП МИР призовава и ще работи да се обедини експертния потенциал на българската нация, енергията, волята и желанието на българите за промяна, за да може веднъж завинаги да спрем модела на управление на Бойко Борисов и ГЕРБ, който е модел на управление на целия български преход, в който се сменяха само политическите играчи в него.

„Дела трябват, а не думи, а по делата ще ги познаете“!, заяви още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

mir mir