fbpx
 

ИВАЙЛО МАНДЖУКОВ, ПП МИР: РАЗШИРЕНИЕТО НА ПЪТЯ МЕЖДУ ПАМПОРОВО И АСЕНОВГРАД ЩЕ РАЗВИЕ ТУРИЗМА

юли 7, 2021

Разширението на пътя между Пампорово и Асеновград ще допринесе за развитието на туризма, икономиката, транспорта и инфраструктуртата в област Смолян. Това заяви водачът на листата на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) за Смолян Ивайло Манджуков на среща с жители от областта. Задно с председателя на ПП МИР Симеон Славчев те се срещнаха с най-голямата фирма за пътнически превози в областта. Те посетиха и стадион „Септември“, където играе местния футболен клуб „Родопа – Смолян“, на който Ивайло Манджуков беше основен спонсор и президент. „ПП МИР подкрепя желанието на местните жители да видят отново футболния  отбор в А-група, с което ще се спомогне за развитието на спорта в общината и областта“, заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

„Пътят между Пампорово и Смолян е много тесен и разширението му е един от основните ми приоритети. Това ще допринесе за развитието на туризма, икономиката, транспорта, инфраструктурата в района и цялата област Смолян. Това ще спомогне също така и за по-добра комуникация и интеграцията на смесените региони, а туристическият поток ще се увеличи многократно”, заяви водачът на листата на ПП МИР за Смолян Ивайло Манджуков.

Според него транспортът, инфраструктурата и туризмът са основополагащи за развитието на българската икономика.

„Транспортът, инфраструктурата и туризма са основополагащи за развитието на българската икономика и ПП МИР има разработена цялостна стратегия за ефективното им използване. В момента страната ни е естествен транспортен хъб, но тя използва едва 25% от капацитета си. Целта ни е България да се превърне в транспортен хъб на цяла Европа, а това ще открие и много нови работни места“, заяви Ивайло Манджуков.

Той каза, че страната ни трябва да използва още по-ефективно и туризма. „България има уникални дадености, като близо 70% от приходите в БВП на страната може да бъдат изцяло от туризъм. Тук говорим за морски, планински туризъм, както и за балнеолечение. България е на второ място в света по минерални извори, а тези наши дадености все още не се използват достатъчно ефективно“, заяви още Ивайло Манджуков.

“Партия МИР дава решение как България да излезе от икономическата, финансовата,  социалната, моралната, в това число и духовната криза. Това ще стане чрез въвеждането на доказания немски модел за социално-пазарното стопанство. Този модел от една страна съчетава свободата на пазарите и бизнеса, а от друга страна справедливото разпределяне на данъците в трите стълба на държавността – образование, здравеопазване и сигурност. Моделът е уникален, тъй като дава пълната свобода на бизнеса с пълната подкрепа на държавата и дава страхотни икономически показатели. Той изкара Германия след краха й от Втората световна война, тоест от една уникална криза, каквато в момента се намира България и съчетава уникален баланс между свободата и справедливостта и тяхното едновременно действие. Именнно за това ПП МИР предлага социално-пазарното стопанство да стане основа на българската икономика, а това ще изведе България от кризата“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

След посещението в Смолян представителите на ПП МИР посетиха Бачковския манастир, където игуменът на манастира епископ Сионий благослови кандидатите за народни представители и им пожела успех.

mir mir