fbpx
 

Симеон Славчев: ПП МИР е истинската алтернатива, която предлага промяна, а не подмяна

юли 6, 2021

Симеон Славчев, председател на ПП МИР, в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в  youtube.com/Беновскапита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 3-ти юли 2021 г., заяви позиции по следните теми:

Натрупаният през последните месеци опит от ПП МИР.

    „8 дни остават до гласуването, колко сили набра ПП МИР в тези две кампании, чувствате ли се по-силни?“, попита водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев отговори, че се чувстват доста по-силни и уверени, с по-добър експертен потенциал. Той продължи, че партията се развива крачка по крачка и надгражда доста сериозно нещата. Той изрази надежда гражданите да видят истинската алтернатива в ПП МИР, която е партия на новото поколение и предоставя нов модел, в който водещи са експертите.

Социалното пазарно стопанство.

   „Кое е най-важното, което трябва да произнесете в тези оставащи 8 дни като поанта за МИР, като върха на пирамидата?“, попита Беновска. Симеон Славчев отговори, че на първо място са думите промяна и спиране на подмяната. След това е икономиката. ПП МИР залага на работещ немски модел, като пазарното социално стопанство. Организирали са и дебат на тази тема. Този модел трябва да стане икономическа основа на българското общество. Той е изкарал Германия от следвоенната криза и може да бъде приложен успешно и в България. Просто трябва политическа воля за това.

Подмяната на  протеста от миналата година.

     „Избирателят сякаш очаква нещо ново, търси нова надежда, нов калибър от досега случващото се в политиката!“, продължи Беновска. Събеседникът й отговори, че ПП МИР прави точно това. Той продължи, че вижда положителната нагласа към партията. Политиката е маратон и ПП МИР има търпение и готовност да го извърви. Партията рано или късно ще стане парламентарна, но това не е самоцел, а за да се прокарват политики в интерес на българските граждани. „Крайно време е да спрем подмяната в българския обществен и политически живот! Гражданските протести бяха подменени от едни хора, които наричат себе си хора на промяната, от едни партии, които се наричат партии на промяната, а те реално са партии на статуквото. Лицата на тези партии са участвали в политическите процеси в последните 15-20 години, част от тях бяха в коалиционното управление на Бойко Борисов! Важно е българските граждани да отсеят това нещо, защото непрекъснато през телевизионния екран ни манипулират, че това са партиите на промяната, а те всъщност са партии на статуквото!“, категоричен бе председателят на ПП МИР.

   Водещата прочете коментар от стрийминга, който призовава за забрана на всички партии от прехода и отнемане на тяхното имущество. Симеон Славчев отговори, че го подкрепя. ПП МИР се обявява против това, че едни хора са откраднали лозунга „Мутри вън“ и са го направили име на тяхната партия. Всъщност българските граждани искат всички икономически и политически мутри на прехода да бъдат изхвърлени от политическия и обществен живот на страната. А това, което се случва реално, е, че всички „мутри“ се явяват маскирани като символ на промяната. „Затова е крайно време да обединим усилия и да спрем всичко това, което беше в годините на прехода – принципа „разделяй и владей!“, призова Славчев.

Отношението на ПП МИР към президента Радев.

   „Още ли продължавате да подрепяте и да гласувате доверие на сегашния президент Румен Радев?“, попита Беновска. Славчев отговори, че ПП МИР първи са подкрепили Радев, когато е обявил намерението си да се кандидатира за втори мандат. Той продължи, че ПП МИР категорично стои зад президента Радев и неговите действия, защото те са принципни. Самият Радев е единственият морален стожер в българското общество.

   „Какъв е критерият да го определите така сърцато?“, попита Беновска. Симеон Славчев отговори, че и работата на Радев могат да бъдат намерени грешки, но те не са фатални грешки, каквито например е допускал Бойко Борисов.

Машинното гласуване.

    Симеон Славчев заяви, че ПП МИР е отстояла машинното гласуване. Той беше категоричен, че то е единственият гарант да се проведат честни избори. То е сигурно, защото има 4 защити. Първата е вътрешната памет или хард диск. Той не може да бъде изваден и манипулиран. На второ място е флаш паметта, тя същ оне може да бъде манипулирана. На трето място са самите бюлетинки, които машината изпуска. И накрая идва машинният протокол, който не може да бъде подправен. На 20-та минута след изборния ден вече можем да имаме резултат от изборите. Славчев заяви: „ГЕРБ подправяха и манипулираха вота на българските граждани, затова сега се страхуват от машинното гласуване, защото ще си видят реално резултата!“. Така завърши разговорът между Симеон Славчев и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 3-ти юли 2021 г.

mir mir