fbpx
 

Симеон Славчев: Най-голямото ми богатство е семейството, венча ни патриарх Неофит

юли 6, 2021

Симеон Славчев, председател на ПП МИР, в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 3-ти юли 2021 г., заяви позиции по следните теми:

Ще повиши ли резултата си ПП МИР?

Симеон Славчев заяви, че ПП МИР категорично ще повиши резултатите си на 11-ти юли. Машинният вот ще помогне да се избегнат манипулациите, каквито е имало на предишните избори на 4-ти юли. ПП МИР извървява своя път, трупа опит и експертиза и ще ги приложи, когато влезе в Народното събрание.

Житейският път на Симеон Славчев.

„Ще подходя към следващия си въпрос малко романтично, ще влезем във фейсбука Ви, за да покажем мили събития. Вие скоро имахте рожден ден и годишнина от сватбата. Показахте публично съпругата и дъщеря си. Разкажете малко за себе си!“, продължи Беновска. Симеон Славчев разказа, че с жена му са заедно от 22 години, имат дъщеря на 13 година. Той заяви, че семейството е основен градивен елемент на българското общество и една от основните ценности на ПП МИР са чисто човешките и християнски ценности. Затова трябва да се дава личен пример.

Водещата показа снимка как съпругата и дъщерята на Славчев го целуват. Той каза: „Това е най-голямото ми богатство! Често питат политиците богати ли сте, ако ми зададат такъв въпрос, винаги отговарям, да, богат съм на семейство, ценности и приятели. Семейството е най-силната и сериозна опора и им благодаря!“. Той добави, че снимката е от плажа Корал, със семейството му са станали къмпингари и се чувстват много добре.

„Попитах Ви за лични неща, защото когато някой разбере, че си прилича с друг, му гласува повече доверие!“, разказа Беновска. Симеон Славчев отговори, че това е точно така и може да каже, че със съпругата му са сродни души. Той е намерил сродната си душа и това е Божа работа. Той сподели, че със съпругата му са венчани от патриарх Неофит, тогава все още русенски митрополит. „Патриарх Неофит ни венча на 24 февруари, на същата дата, на която 5 години по-късно беше интронизиран! Светското име на патриарх Неофит е Симеон. В живота няма нищо случайно, затова винаги, когато започна някакво начинание, искам благословение на Негово Светейшество! Дори когато решихме да основем ПП МИР, поисках неговото благословение! Когато ме изпращаше, той каза в неговия си стил „Хайде Монка и с мир!“. Това задължава мен и целия ми екип всяка стъпка да правим така, че да не подведем никого!“, заяви Симеон Славчев.

Симеон Славчев разказа, че баща му е инженер, майка му е акушерка. Той сподели, че баща му е последният директор на Двореца на пионерите и познанството му с дядо Неофит е именно оттогава, от 1993 г, когато Дворецът на пионерите е бил върнат на Семинарията. В средата на 90-те години баща му е започнал да се занимава със собствен бизнес.

Симеон Славчев помоли водещата на финала на предаването да пусне в ефир песента „Денят“, която е авторски продукт на екипа на „Беновска пита“, Сашо Петров и Косьо Марков. Той сподели, че е обещал на Беновска тя да стане химн на ПП МИР, партията напълно споделя нейното послание. Затова са си позволили за слоган на кампанията на МИР да вземат израза от песента „Да започнем отначало!“.Така завърши разговорът между Симеон Славчев и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 3-ти юли 2021 г.

 

 

 

 

mir mir