fbpx
 

ПРЕДПРИЕМАЧИ И ЕКСПЕРТИ ПО НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ СА В ЛИСТАТА НА ПП МИР ЗА ОБЛАСТ СМОЛЯН

юли 6, 2021

Предприемачи, експерти по национална сигурност и адвокати са в листата на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) за област Смолян. Водач на листата е бившият собственик на ЦСКА и предприемач Ивайло Манджуков.

Манджуков е завършил право в Университета в Кеймбрдиж в Обединеното кралство. Натрупал е значителен опит в инвестирането и строителството на жилищни и офис сгради, специалист в търговията на специализирани машини за индустриални нужди. Той е съсобственик на „Винарска къща Виноградец“, която се е специализирала в производство и износ на висококачествено българско вино в чужбина. Развива успешен бизнес в управлението и инвестирането на високотехнологичния завод на компанията  „Приста Рисайклинг“ за рециклиране на масла  в Узбекистан като изпълнителен директор и основен акционер.

Ивайло Манджуков е член на Националния изпълнителен съвет на ПП МИР и международен секретар на партията. Освен в бизнеса има натрупан управленски опит и като ръководител на футболния отбор на ЦСКА. Владее английски,  френски, испански, руски, хърватски и сръбски език. В момента той участва в пускането в експлоатация на новия високотехнологичен завод за преработка на отработени масла „Уз-Приста Рисайклинг“ в Узбекистан, който осигурява намаляване и елиминиране на замърсяването с опасни отпадъци на околната среда, а също така ще спомогне и за намаляването на нерегламентираното депониране на отработени масла в околната среда.

На второ място в  листата е Емануил Добрев. Той е адвокат и експерт в сферата на транспорта и инфраструктурата. На трето място в листата на ПП МИР е експертът по национална сигурност Христо Ямболиев. Той е експерт от въоръжените сили и структурите на Министерството на отбраната. Служил е в градовете Смолян, Сливница, Брезник и София. Последователно е преминал през всички тактически нива  (взвод, рота, батальон,  отделен батальон,  полк, бригада и дивизия) в Българската армия.

Христо Ямболиев е последният командир на бригадата в кв. „Горна Баня“ в София. Участва в подпомагане на населението при борбата с наводненията в Нови Искър и при гасенето на пожари в  Плана , Етрополе, Черни Вит, Рила и още много други. По време на службата  в щаба на Сухопътните войски като началник на отдел управлява три операции за подпомагане органите на МВР за справяне с емигрантската криза. Участва в работна група за наблюдение на емигрантската криза  към секретаря на Съвета по сигурност към Министерският Съвет. Участва в разработването на редица документи касаещи националната сигурност .

Екатерина Джурова е на четвърто място в листата на ПП МИР. Тя е адвокат и един от един от експертите на партията в областта на правото.

ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се обръща към всички честни, дейни и морални българи, които са готови с дела да помогнат на Родината ни да се възроди. Призоваваме ви да обединим силите си, знанията си, опита си, дръзновението и смелостта си и да поведем битка за нашето настояще и най-вече за бъдещето на нашите деца и внуци!

ПП МИР определя четири приоритетни отрасли, които са изключително важни за повишаване ефективността на българската икономика и повишаване благосъстоянието на българските гражданина: туризъм; селско стопанство; транспорт, инфраструктура и логистика; високи технологии и екологични чисти производства.

ПП МИР предлага въвеждането на социалното-пазарното стопанство като икономическа основа на българското общество. Неговата същност е в балансираното обединяване в едно действието на принципа на свобода на пазарите, принципа за социално изравняване и принципа на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло. Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда (т.е. всички да печелят и работници и работодатели), устойчиво икономическо развитие, стабилните пари, свободно икономическо състояние.

Социално-пазарното стопанство е доказана практика, която е единствено адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Тя ще измъкне България от сегашната криза и безизходица и ще направи българското икономическо чудо и ще превърне България в силна социална и индустриална държава.

ПП МИР предлага:

  1. Икономическия, социалния и политическия живот в България да се изградят на ново;
  2. Финансова децентрализация;
  3. Да се създаде Министерство на семейството, което ще гарантира опазване на българския род и традиции;
  4. Държавата да се грижи за младите български семейства;
  5. Да се изготвят и да се приемат единни обществени етични норми. Етиката регулира обществените и междуличностни отношения и е тази, която определя морала на отделния гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности.
  6. Да бъде въведена система за контрол на качеството на управление в страната като цяло и в отделните сфери и направления;
  7. Бизнеса да има свой Етичен кодекс;
  8. Да се въведе мандатност (до 2 мандата) за всички публични избираеми длъжности (общински съветници, кметове, народни представители).

 

Време е за нов модел на развитие и активни граждански действия!

Подкрепете новото поколение в българската политика – ПП МИР с номер 9!

mir mir