fbpx
 

ЕКСПЕРТИ ОТ ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА, ПРЕДПРИЕМАЧИ И ИКОНОМИСТИ СА В ЛИСТАТА НА ПП МИР ЗА ОБЛАСТ ПЛЕВЕН

юли 6, 2021

Експерти от областта на културата, предприемачи и икономисти са в листата на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) за област Плевен. Водач на листата за предстоящите парламентарни избори е Емил Димитров – син. Той е син на легендарния ни естраден изпълнител, чието име носи. Завършил е  “ударни инструменти” в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, като и до днес не спира да се занимава с музика. Завършил е и “Публична администрация” в Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Член на управителния съвет на “Профон”. Работил е и в различни проекти в енергетиката.

Втори в листата е Бойко Първанов, който е експерт по киберсигурност с над 20-годишен стаж в системата на МВР, а сега работи като учител. Димитър Илиев е на следващото място, с дългогодишен опит в сферата на иновациите и интелектуалната собственост. Четвърти в листата е Виолета Георгиева, която е учител в гимназия по мениджмънт и хранителни технологии, а на следващото място е Пламена Тончева – също учител. На шесто място в листата е Емилия Славова, която е с голям опит като търговски директор и в сферата на застраховането. Директорът на ПГ по Селско стопанство в Долни Дъбник Галя Денева е на седмо място в листата, а на следващото място е модният дизайнер Надежда Георгиева. Александър Пеновски е кандидат на ПП МИР и е на девето място, а Люсиен Тишев на десето място.

ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се обръща към всички честни, дейни и морални българи, които са готови с дела да помогнат на Родината ни да се възроди. Призоваваме ви да обединим силите си, знанията си, опита си, дръзновението и смелостта си и да поведем битка за нашето настояще и най-вече за бъдещето на нашите деца и внуци!

ПП МИР определя четири приоритетни отрасли, които са изключително важни за повишаване ефективността на българската икономика и повишаване благосъстоянието на българските гражданина: туризъм; селско стопанство; транспорт, инфраструктура и логистика; високи технологии и екологични чисти производства.

ПП МИР предлага въвеждането на социалното-пазарното стопанство като икономическа основа на българското общество. Неговата същност е в балансираното обединяване в едно действието на принципа на свобода на пазарите, принципа за социално изравняване и принципа на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло. Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда (т.е. всички да печелят и работници и работодатели), устойчиво икономическо развитие, стабилните пари, свободно икономическо състояние.

Социално-пазарното стопанство е доказана практика, която е единствено адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Тя ще измъкне България от сегашната криза и безизходица и ще направи българското икономическо чудо и ще превърне България в силна социална и индустриална държава.

ПП МИР предлага:

  1. Икономическия, социалния и политическия живот в България да се изградят на ново;
  2. Финансова децентрализация;
  3. Да се създаде Министерство на семейството, което ще гарантира опазване на българския род и традиции;
  4. Държавата да се грижи за младите български семейства;
  5. Да се изготвят и да се приемат единни обществени етични норми. Етиката регулира обществените и междуличностни отношения и е тази, която определя морала на отделния гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности.
  6. Да бъде въведена система за контрол на качеството на управление в страната като цяло и в отделните сфери и направления;
  7. Бизнеса да има свой Етичен кодекс;
  8. Да се въведе мандатност (до 2 мандата) за всички публични избираеми длъжности (общински съветници, кметове, народни представители).

 

Време е за нов модел на развитие и активни граждански действия!

Подкрепете новото поколение в българската политика – ПП МИР с номер 9!

 

 

 

mir mir