fbpx
 

ДИПЛОМАТИ, ИНЖЕНЕРИ И МЕНИДЖЪРИ СА В ЛИСТАТА НА ПП МИР ЗА 24-ТИ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН

юли 6, 2021

Дипломати, инженери и мениджъри са в листата на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) за 24-ти избирателен район в София за предстоящите парламентарни избори. Водач на листата е Венцислав Иванов. Той е дипломат с над 40-годишен опит в сферата на международните отношения и сигурността. Той е ръководил посолствата на България в Хелзинки, Пном Пен, Бразилия, Каракас и Пхенян. Работил е и в Мисията на ОССЕ в Босна и Херцеговина. Бил е и участник и ръководител на български делегации на редица срещи по линия на ООН, ЕС, Съвета на Европа, ОССЕ и други международни организации. Натрупал е значителен опит в сферата на международните отношения и сигурността.

Собственикът на езиков център Десислава Коларска е втора в листата, а мениджърът Анелия Парапунова е третият кандидат за народен представител на ПП МИР в 24-ти избирателен район в София. Мениджърът Александър Пеновски е четвърти, а инженер-химик Мико Леви е пети в листата на партията. Д-р инж. Марио Христов е шести в листата. Той е машинен инженер по специалност “Двигатели с вътрешно горене”. Дипломиран патентен специалист с докторска дисертация на тема “Методи и модели за системно проектиране на технологични иновации” и магистър по право.  Д-р инж. Христов е лицензиран оценител на дълготрайни нематериални активи и български представител по индустриална собственост за изобретения, марки и дизайни, както и европейски представител за изобретения.  От 1999 г. е секретар на Съюза на изобретателите в България, а от 2009 г. е негов председател.

Социалният работник Латинка Георгиева е на следващо място в листата, а строителният предприемач Антон Николов е осмиият кандидат за народен представител от ПП МИР. Девета е председателят на организацията на ПП МИР във Виена Моника Борисова, а експертът по транспорт, инфраструктура и логистика Недко Ананиев е на десето място. Експертът по застраховане и банково дело Емилия Спасова е на следващото място в листата, а адв. Емануил Добрев е дванадесетият кандидат за народен представител от ПП МИР. Тринадесети е предприемачът Екатерина Барбова.

ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се обръща към всички честни, дейни и морални българи, които са готови с дела да помогнат на Родината ни да се възроди. Призоваваме ви да обединим силите си, знанията си, опита си, дръзновението и смелостта си и да поведем битка за нашето настояще и най-вече за бъдещето на нашите деца и внуци!

ПП МИР определя четири приоритетни отрасли, които са изключително важни за повишаване ефективността на българската икономика и повишаване благосъстоянието на българските гражданина: туризъм; селско стопанство; транспорт, инфраструктура и логистика; високи технологии и екологични чисти производства.

ПП МИР предлага въвеждането на социалното-пазарното стопанство като икономическа основа на българското общество. Неговата същност е в балансираното обединяване в едно действието на принципа на свобода на пазарите, принципа за социално изравняване и принципа на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло. Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда (т.е. всички да печелят и работници и работодатели), устойчиво икономическо развитие, стабилните пари, свободно икономическо състояние.

Социално-пазарното стопанство е доказана практика, която е единствено адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Тя ще измъкне България от сегашната криза и безизходица и ще направи българското икономическо чудо и ще превърне България в силна социална и индустриална държава.

ПП МИР предлага:

  1. Икономическия, социалния и политическия живот в България да се изградят на ново;
  2. Финансова децентрализация;
  3. Да се създаде Министерство на семейството, което ще гарантира опазване на българския род и традиции;
  4. Държавата да се грижи за младите български семейства;
  5. Да се изготвят и да се приемат единни обществени етични норми. Етиката регулира обществените и междуличностни отношения и е тази, която определя морала на отделния гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности.
  6. Да бъде въведена система за контрол на качеството на управление в страната като цяло и в отделните сфери и направления;
  7. Бизнеса да има свой Етичен кодекс;
  8. Да се въведе мандатност (до 2 мандата) за всички публични избираеми длъжности (общински съветници, кметове, народни представители).

 

Време е за нов модел на развитие и активни граждански действия!

Подкрепете новото поколение в българската политика – ПП МИР с номер 9!

 

 

mir mir