fbpx
 

ДИПЛОМАТИ, ЕКСПЕРТИ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ И ПРЕДПРИЕМАЧИ СА В ЛИСТАТА НА ПП МИР ЗА 25-ТИ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН

юли 6, 2021

Дипломати, експерти по национална сигурност, предприемачи и икономисти са в листата за кандидати за народни представители от ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) за 25-ти избирателен район в София.

Водач на листата е Пламен Стоянов, който е дипломат, офицер от запаса, познат в професионалните среди като един от най-компетентните експерти по управление на кризи, национална и международна сигурност, с богат практически опит.

Дълги години е работил активно в областта на националната сигурност, като е бил член на екипите, изготвили първия Закон за отбраната и въоръжените сили през 1991 година във Великото народно събрание, както и Закона за управление при кризи от 2003 година. Като водещ експерт в сферата на сигурността, е изготвял мнения и становища на МВнР по много закони и други нормативни документи.

Дипломатът е завършил висшето си образование във ВНВУ Васил Левски – Велико Търново със степен „магистър“ по педагогика и психология. Има много следдипломни курсове и квалификации в сферата на отбраната и сигурността. Като офицер в Българската армия Стоянов е бил командир на взвод зелени барети – алпийски стрелци, а след напускането на армията, работи като военен служител в системата на Столично военно окръжие. От 1995 година работи в звеното по „Управление на кризи и отбранително-мобилизационна подготовка“ на Министерство на външните работи, а от 2000 година е негов ръководител. Като такъв е участвал в организирането на защитата на дипломатическите мисии и българските граждани във всички горещи точки на планетата, като на всички тези места е бил лично. В качеството си на секретар на Кризисния щаб към МВнР, е организирал и провеждал евакуации от страни като Албания, Бивша Югославия, Ирак, Сирия, Ливан и други страни с военни конфликти и междуособици.

Втори в листата на ПП МИР е експертът по туризъм и външна политика, дипломат и маркетолог Теодор Асърджиев, а третият кандидат е адв. д-р Христина Георгиева. Тя е адвокат и доктор по право на интелектуалната собственост, член на Европейския институт по право и първият български лектор в ежегодното лятно училище по Европейско частно право, организирано от Юридическия факултет на Университета в Залцбург и Академията по европейско частно право. Участвала е в летни училища по Европейско частно право в Университетите в Залцбург и Мюнхен, била е доброволец по проекти на UNESCO за образование за устойчиво развитие.

На четвърто място в листата е предприемачът Николай Узунов, а на следващото място е дългогодишният експерт в сферата на транспорта и техническа експертиза на превозните средства инж. Илиян Лилов. Предприемачът Николай Фатахи е на шесто място в листата на ПП МИР, а на седмо – собственикът на транспортна фирма инж. Любомир Стоянов.

Икономистът Ралица Константинова е на осмо място в листата на ПП МИР, а експертът по национална сигурност Люсиен Тишев на следващото място. Предприемачът Лъчезар Бонев е на 10-то място в листата, а на следващото място е експертът с дългогодишен опит в граничните войски и гранична полиция и агроном Боян Крумов. Модният дизайнер Надежда Георгиева е на дванадесето място в листата на ПП МИР, а на следващото място е експертът по счетоводство и контрол Борислав Йорданов. Калоян Казаков е на 14-то място в листата, а машинният инженер Илия Рангелов е на 15-то място в листата на ПП МИР.

ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се обръща към всички честни, дейни и морални българи, които са готови с дела да помогнат на Родината ни да се възроди. Призоваваме ви да обединим силите си, знанията си, опита си, дръзновението и смелостта си и да поведем битка за нашето настояще и най-вече за бъдещето на нашите деца и внуци!

ПП МИР определя четири приоритетни отрасли, които са изключително важни за повишаване ефективността на българската икономика и повишаване благосъстоянието на българските гражданина: туризъм; селско стопанство; транспорт, инфраструктура и логистика; високи технологии и екологични чисти производства.

ПП МИР предлага въвеждането на социалното-пазарното стопанство като икономическа основа на българското общество. Неговата същност е в балансираното обединяване в едно действието на принципа на свобода на пазарите, принципа за социално изравняване и принципа на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло. Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда (т.е. всички да печелят и работници и работодатели), устойчиво икономическо развитие, стабилните пари, свободно икономическо състояние.

Социално-пазарното стопанство е доказана практика, която е единствено адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Тя ще измъкне България от сегашната криза и безизходица и ще направи българското икономическо чудо и ще превърне България в силна социална и индустриална държава.

ПП МИР предлага:

  1. Икономическия, социалния и политическия живот в България да се изградят на ново;
  2. Финансова децентрализация;
  3. Да се създаде Министерство на семейството, което ще гарантира опазване на българския род и традиции;
  4. Държавата да се грижи за младите български семейства;
  5. Да се изготвят и да се приемат единни обществени етични норми. Етиката регулира обществените и междуличностни отношения и е тази, която определя морала на отделния гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности.
  6. Да бъде въведена система за контрол на качеството на управление в страната като цяло и в отделните сфери и направления;
  7. Бизнеса да има свой Етичен кодекс;
  8. Да се въведе мандатност (до 2 мандата) за всички публични избираеми длъжности (общински съветници, кметове, народни представители).

 

Време е за нов модел на развитие и активни граждански действия!

Подкрепете новото поколение в българската политика – ПП МИР с номер 9!

mir mir