fbpx
 

ПРОФЕСОРИ, ИКОНОМИСТИ И МЕНИДЖЪРИ СА В ЛИСТАТА НА ПП МИР ЗА ОБЛАСТ ВАРНА

юли 5, 2021

Професори, икономисти и мениджъри са в листата на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) за област Варна за предстоящите парламентарни избори. Водач на листата е проф. д-р Симеон Ананиев.

Той е български учен, професор, експерт и стопански деец в сферата на транспорта. Проф. д-р Ананиев е председател на Асоциацията на българските железопътни превозвачи и Клъстер Зелен Транспорт, член на УС на Българската асоциация на вещите лица и експертите, съдебен експерт (вещо лице) в списъците на Министерство на правосъдието на България за извършване на транспортно-икономически експертизи, преподавател по спедиция, статистика и управление на транспорта във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Основните сфери, в които работи, са интегрирани транспортни системи и инфраструктура, транспортна логистика и интермодални превози.

Втори в листата Злати Иванов, а медицинската сестра Виржиния Авшарян е трета. На следващото място е мениджърът Ангел Момчев, а юристът по европейско право Милена Димитрова е на пето място. Икономистът и мениджър по транспорт Борислав Бонев е шести, а на следващата позиция е учителят Мариана Куртева. Мениджърът Стоян Цанев е на осмо място, а на девето е Красимир Жейнов, който също е мениджър. Той е изявен патриот и родолюбец. Работи в сферата на строителството и инвеститорския контрол. Преди това е бил в администрацията на район „Приморски“ – Община Варна като инспектор „Строителен контрол“. Той е и вещо лице към „Камара на вещите лица в България“.

ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се обръща към всички честни, дейни и морални българи, които са готови с дела да помогнат на Родината ни да се възроди. Призоваваме ви да обединим силите си, знанията си, опита си, дръзновението и смелостта си и да поведем битка за нашето настояще и най-вече за бъдещето на нашите деца и внуци!

ПП МИР определя четири приоритетни отрасли, които са изключително важни за повишаване ефективността на българската икономика и повишаване благосъстоянието на българските гражданина: туризъм; селско стопанство; транспорт, инфраструктура и логистика; високи технологии и екологични чисти производства.

ПП МИР предлага въвеждането на социалното-пазарното стопанство като икономическа основа на българското общество. Неговата същност е в балансираното обединяване в едно действието на принципа на свобода на пазарите, принципа за социално изравняване и принципа на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло. Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда (т.е. всички да печелят и работници и работодатели), устойчиво икономическо развитие, стабилните пари, свободно икономическо състояние.

Социално-пазарното стопанство е доказана практика, която е единствено адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Тя ще измъкне България от сегашната криза и безизходица и ще направи българското икономическо чудо и ще превърне България в силна социална и индустриална държава.

ПП МИР предлага:

  1. Икономическия, социалния и политическия живот в България да се изградят на ново;
  2. Финансова децентрализация;
  3. Да се създаде Министерство на семейството, което ще гарантира опазване на българския род и традиции;
  4. Държавата да се грижи за младите български семейства;
  5. Да се изготвят и да се приемат единни обществени етични норми. Етиката регулира обществените и междуличностни отношения и е тази, която определя морала на отделния гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности.
  6. Да бъде въведена система за контрол на качеството на управление в страната като цяло и в отделните сфери и направления;
  7. Бизнеса да има свой Етичен кодекс;
  8. Да се въведе мандатност (до 2 мандата) за всички публични избираеми длъжности (общински съветници, кметове, народни представители).

 

Време е за нов модел на развитие и активни граждански действия!

Подкрепете новото поколение в българската политика – ПП МИР с номер 9!

 

mir mir