fbpx
 

ПРОФЕСОРИ, ДИПЛОМАТИ И ПРЕДПРИЕМАЧИ СА В ЛИСТАТА НА ПП МИР ЗА ОБЛАСТ БУРГАС

юли 5, 2021

Професори, дипломати и предприемачи са в листата на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) за област Бургас. Водач на листата е проф. д-р инж. Радостин Долчинков. Той е административен директор на Бургаския свободен университет и декан на Центъра по информатика и технически науки към висшето училище. Професорът е председател на Държавната изпитна комисия по индустриален мениджмънт в Бургаския свободен университет и е един от най-изявените учени в областта на индустриалния мениджмънт и машинното инженерство.

Проф. д-р инж. Долчинков е с отлични познания в областта на програмирането и 3D проектирането и моделирането. Автор е на изключително иновативни научни проекти в Бургаския свободен университет  – Статично и динамично изпитване на вятърни турбини с вертикална ос, както и Светлодиодно осветление с вятърна и слънчева енергия и Фотоволтаичен панел с механичен тракер за следене на слънчевата орбита. Разработил е и проект за Технологичните и методологични аспекти на компютърното проектиране на технологични системи.

Втори в листата е Иван Киров – граждански активист. Той неведнъж е изказвал публично мнението си и е защитавал обществения интерес по време на различни протести. Водил е немалко битки за защита на интереса на жителите на Бургас и областта, сред които са опита за премахването на „Синя зона“ за Бургас, протестите срещу монополите в областта, които доведоха до законодателни промени и намаляване на сметктие за електроенергия.

Виолета Йовчева е трета в листата на ПП МИР. Тя е от Карнобат и има новаторски виждания за развитието на транспорта, туризма и транспорта и логистиката в Бургас и региона. На следващото място е Александър Добрев, а пети е предприемачът Онник Таракчиян. На седмо място е дипломатът Венцислав Иванов.  Той е с над 40-годишен опит в сферата на международните отношения и сигурността. Венцислав Иванов е ръководил посолствата на България в Хелзинки, Пном Пен, Бразилия, Каракас и Пхенян. Работил е и в Мисията на ОССЕ в Босна и Херцеговина. Бил е и участник и ръководител на български делегации на редица срещи по линия на ООН, ЕС, Съвета на Европа, ОССЕ и други международни организации. Натрупал е значителен опит в сферата на международните отношения и сигурността.

Предприемачът Дилян Колев е на осмо място, а дипломатът и маркетолог Теодор Асърджиев е девети в листата на ПП МИР. Международният одитор в областта на ISO стандартите Милена Стоянова е на следващото място в листата, а технологът конструктор и преподавател Виктор Атанасов е единадесети в листата на ПП МИР.

ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се обръща към всички честни, дейни и морални българи, които са готови с дела да помогнат на Родината ни да се възроди. Призоваваме ви да обединим силите си, знанията си, опита си, дръзновението и смелостта си и да поведем битка за нашето настояще и най-вече за бъдещето на нашите деца и внуци!

ПП МИР определя четири приоритетни отрасли, които са изключително важни за повишаване ефективността на българската икономика и повишаване благосъстоянието на българските гражданина: туризъм; селско стопанство; транспорт, инфраструктура и логистика; високи технологии и екологични чисти производства.

ПП МИР предлага въвеждането на социалното-пазарното стопанство като икономическа основа на българското общество. Неговата същност е в балансираното обединяване в едно действието на принципа на свобода на пазарите, принципа за социално изравняване и принципа на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло. Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда (т.е. всички да печелят и работници и работодатели), устойчиво икономическо развитие, стабилните пари, свободно икономическо състояние.

Социално-пазарното стопанство е доказана практика, която е единствено адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Тя ще измъкне България от сегашната криза и безизходица и ще направи българското икономическо чудо и ще превърне България в силна социална и индустриална държава.

ПП МИР предлага:

  1. Икономическия, социалния и политическия живот в България да се изградят на ново;
  2. Финансова децентрализация;
  3. Да се създаде Министерство на семейството, което ще гарантира опазване на българския род и традиции;
  4. Държавата да се грижи за младите български семейства;
  5. Да се изготвят и да се приемат единни обществени етични норми. Етиката регулира обществените и междуличностни отношения и е тази, която определя морала на отделния гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности.
  6. Да бъде въведена система за контрол на качеството на управление в страната като цяло и в отделните сфери и направления;
  7. Бизнеса да има свой Етичен кодекс;
  8. Да се въведе мандатност (до 2 мандата) за всички публични избираеми длъжности (общински съветници, кметове, народни представители).

 

Време е за нов модел на развитие и активни граждански действия!

Подкрепете новото поколение в българската политика – ПП МИР с номер 9!

 

 

mir mir