fbpx
 

Симеон Славчев, ПП МИР: Туризмът е основният начин за съживяването на икономиката ни

юли 3, 2021

Туризмът е основният начин за съживяването на икономиката ни. Това заяви председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) Симеон Славчев на среща с граждани във Велинград и в с. Дорково.  На събитието присъстваха и водачът на листата на ПП МИР за Благоевград и председател на Националния предизборен щаб Христо Ямболиев, както и кандидатите за народни представители от листата за Пазарджик – Крум Байраков, о.з. майор Костадин Златев и о.з. подп. Христо Христосков.

„България има уникални дадености и тя трябва да ги използва. Нашите експерти изчислиха, че близо 70% от приходите в БВП на страната може да бъдат изцяло от туризъм. Тук говорим за морски, планински туризъм, както и за балнеолечение. Никой не обръща внимание на факта, че страната ни е на второ място в света по богатство на минерални извори. Такива уникални дадености не се използват ефективно. Велинград е спа-столицата на Балканите. Нашата цел е България да стане спа-столицата на Европа“, заяви Симеон Славчев.

Той заяви, че ключът към реализирането на пълния потенциал от уникалните дадености на страната ни е въвеждането на социално-пазарното стопанство. „Това е немският модел, който дава възможност за реализиране на икономическо и индустриално развитие, но и социална свобода на всеки един отделен човек. И други партии са обръщали внимание на този модел, на това е останало само на хартия. Ние обаче няма да оставим нещата дотам“, заяви Симеон Славчев.

Той каза, че ПП МИР дава решение на това как България да излезе от икономическата, финансовата,  социалната, моралната, а в това число и духовната криза. „Този модел от една страна съчетава свободата на пазарите и бизнеса, а от друга страна справедливото разпределение на прогресивното данъчно облагане на данъците, които идват от бизнеса в следните сфери – образование, здравеопазване и сигурност. Моделът е уникален, тъй като дава пълната свобода на бизнеса с пълната подкрепа на държавата и дава страхотни икономически показатели. Той изкара Германия след краха й от Втората световна война, тоест от една уникална криза, каквато в момента се намира България и съчетава уникален баланс между свободата и справедливостта и тяхното едновременно действие. Това, според нашите експерти, трябва да стане основа на българската икономика и това ще изведе България от кризата“, заяви председателят на ПП МИР.

Той заяви, че основните приоритети на ПП МИР са и развитието на транспорта, инфраструктурата и логистиката, както и селското стопанство. „Основна политическа цел на ПП е изграждането на транспортен хъбове в България, които ще имат огромно значение за икономиката ни. България има големи традиции в селското стопанство и основната цел на ПП МИР е да бъдат възстановени пазарите на Изток, които имат изключително богат експортен потенциал“, уточни още председателят на ПП МИР.

 

 

mir mir