fbpx
 

СИМЕОН СЛАВЧЕВ, ПП МИР: СОЦИАЛНО-ПАЗАРНОТО СТОПАНСТВО Е РЕШЕНИЕТО НА ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ ЗА БЪЛГАРИЯ

юни 28, 2021

Въвеждането на социално-пазарното стопанство ще реши всички проблеми за България, защото ще имаме работеща икономика, силна и социална и индустриална държава. Това заяви председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) Симеон Славчев в публичния диспут по БНТ.

„Трябва ни работеща икономика и това може да се реши само чрез въвеждането на социално-пазарното стопанство. Партия МИР предлага то да стане икономическа основа на българското общество, защото предлага едновременно два основни принципа – на свободата и на справедливостта. Чрез принципа на свободата се дава от държавата инициатива и възможност на бизнеса да се развива и да реализира своя потенциал. Чрез прогресивното данъчно облагане справедливо ще се разпределят събраните пари в бюджета за образование, здравеопазване и сигурност, които са трите стълба на държавността. Социално-пазарното стопанство е доказан работещ немски модел, който е извел Германия от тежката криза след Втората световна война. Този модел се прилага още в Австрия, Швейцария, Естония и ги превърна в силни индустриални държави”, заяви още Симеон Славчев.

Той каза, че ПП МИР си поставя две основни цели – да спре подмяната и да направи истинската промяната в България.

„Едни хора откраднаха лозунга от справедливия граждански антиправителствен протест и си го присвоиха без позволението на протестиращите. Ние, от ПП МИР, бяхме на протеста от първия ден, но не се позволихме никога да говорим от името на всички протестиращи. „Мутри вън“ означава всички физически, икономически и политически мутри на прехода, участвали в управлението на страната през последните 30 години, а не това, което наблюдаваме като действие на една определена коалиция, която подмени справедливия граждански протест“, заяви още председателят на ПП МИР в студиото на БНТ.

„Някои от партиите на протеста се закичиха с тази брошка, че са носител на промяната и излъгаха хората. А точно те участваха в управлението дори като коалиционен партньор на ГЕРБ. Така наречената комисия на Мая Манолова в Народното събрание беше пълен цирк. Политиката не трябва да е самоцел, тя е средство за решаване на проблеми на българските граждани. Вижте листите на другите партии и ще видите подмяната. Там има лица от управлениието на страната през последните 30 години, които участваха във всички процеси. Те сега се наричат партии на промяната, а всъщност са най-голямото статукво“, коментира още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той заяви, че е важно да има работеща икономика и да се използват уникалните природни дадености на страната за развитието на туризма, селското стопанство, земеделието, транспорта и инфраструктурата, тъй като към момента всички инвеститори заобикалят България.

„Партия МИР предлага на всички национално отговорни партии веднага след изборите да направим кръгла маса за обсъждане и обединение около националните цели и приоритети на България в следващите 30-50 години. До момента такъв дебат няма и ние от ПП МИР ще направим опит за политически и обществен консенсус за това как и накъде да се развива България“, каза още председателят на ПП МИР.

Симеон Славчев заяви, че демографският проблем може да бъде решен с работеща икономика, както и със създаването на Министерството на семейството, чиято основна цел е опазване на българския род и традиции.

„Първата крачка да се справим с корупцията е въвеждането на електронното правителство, за което бяха похарчени една камара пари, но без резултат. Аз мисля, че бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде подведен под наказателна отговорност заради бездействието си за електронното правителство“, коментира още Симеон Славчев.

Председателят на ПП МИР уточни, че е необходима промяна във външната политика на страната и пълна координация между трите най-важни субекта на външната ни политика – Народно събрание, президент  и правителство. Той каза, че националният интерес за ПП МИР е добруването на българския народ чрез използването на пазарите на изток и присъединяването на България към Евразийското икономическо пространство, което не е политически съюз и не пречи на членството ни в Европейския съюз.

mir mir