fbpx
 

Партия МИР: Защо пресъхнаха чешми в Росенец

юни 27, 2021

Бургаски кандидат-депутати от партия МИР отпратиха серия въпроси до бургаския кмет Димитър Николов и областната управителка Мария Нейкова. Запитвания, свързани с парк „Росенец” и ново ремонтирания булевард „Демокрация” постъпиха и в редакционната поща на Грамофона нюз.

Местните политици отбелязват, че срещу хижа Странджа в Росенец има същестуващ паркинг със заведение на повече от 50 години.

„Откакто съществува на паркинга има изградени две чешми, захранвани с изворна вода. Те никога не са пресъхвали и в най-големите суши. Каква е причината на едната чешма от близо 7 години да бъде спряна водата и тотално изоставена, а другата от 4 години да е с намален дебит близо две-трети от съществувалия? Какво се случва с водата?”, питат кандидатите за народни представители.

Те уточняват още, че при подробно разглеждане на публикувани файлове, свързани  с ОУП на община Бургас, констатирали ниска резолюция на публикуваните карти, което при увеличение не позволявало яснота за нормално разглеждане.

„Липсват обозначения на съществуващи сгради, както нови, така и стари. Липсват обозначения на съществуващи съоръжения. Каква е причината в картите да не са нанесени съществуващи сгради в парка?”, питат още от бургаската структура на МИР.

В писмо до градоначалника на Бургас те отправят и въпроса – на каква стойност е цялостното обновяване на бул. „Демокрация”?

mir mir