fbpx
 

АДВ. Д-Р ХРИСТИНА ГЕОРГИЕВА: ИМА ДЕФИЦИТ НА МОРАЛ В ПОЛИТИКАТА И ПП МИР ЩЕ ПРОМЕНИ ТОВА

юни 26, 2021

Надавам се да има мир в следващото Народно събрание, защото посланието на политическа партия МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) е да отстоява тези три основни ценности в политиката и ние ще променим това. Това заяви водачът на листата на ПП МИР за Русе адв. д-р Христина Георгиева в публицистичното предаване „Беновска пита“ по Радио К2.

„При нас на първо място е експертността. Ние имаме много млади кандидати за народни представители, както и опитни експерти в областта си. Това е водещото при нас, както и фактът, че залагаме на лица, които досега не са участвали по никакъв начин в управлението на страната. Също така над 90% от нашите кандидати са от гражданската квота на партията – факт, който не съществува в нито една друга политическа сила в България“, заяви още адв. д-р Георгиева.

Тя заяви, че реформата в съдебната система е наложителна и трябва да се осъществи след широка обществена дискусия между експертите, които имат прякото отношение към нея. „Има много проблеми, свързани с начина, по който функционира съдебната система – от една страна съдилищата са претоварени, но от друга страна виждаме и забавянето на делата. Усеща се и липсата на прозрачност, има нужда от сериозна и широка дискусия – със съдии, прокурори, адвокати. Всеки трябва да изложи позициите си. В момента в съдебната система няма синхрон и този проблем се усеща от експертите“, заяви още адв. д-р Георгиева.

Тя заяви, че нейни основни приоритети като кандидат за народен представител и водач на листа от Русе е образованието, съдебната система и опазването на околната  среда. „Вярвам, че мога да бъде полезна на Русе със знанията и експертността си в тези сфери. В този град има много проблеми и особено в областта на екологията. Мой роднина е участвал преди време в първата смесена регионална комисия между България и Румъния за опазване на въздуха и околната среда и смятам да продължа идеите му в тази насока“, заяви още адв. д-р Георгиева. Тя призова жителите на областта да гласуват за новия морал в политката с номер девет.

mir mir