fbpx
 

СИМЕОН СЛАВЧЕВ: ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ НА ПП МИР Е РАБОТЕЩА БЪЛГАРСКА ИКОНОМИКА

юни 25, 2021

Основен приоритет на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) е работеща българска икономика. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев при представянето на  кандидатите за народни представители в област Русе, където бяха представени и основните цели, политики и приоритети на политическата сила.

„Основен приоритет на ПП МИР е работеща българска икономика и това трябва да се случи чрез въвеждането на социално-пазарното стопанство. Това е немският модел, който дава възможност за реализиране на икономическо и индустриално развитие, но и социална свобода на всеки един отделен човек. И други партии са обръщали внимание на този модел, на това е останало само на хартия. Ние обаче няма да оставим нещата дотам. Въвеждането на този модел ще повлияе на трите основни стълба на държавността – здравеопазване, образование и сигурност“, заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Водач на листата в Русе е адв. д-р Христина Георгиева. Тя е един от най-младите и перспективни кандидати за народни представители в областта на правото и интелектуалната собственост от гражданската квота на партията.

Тя е адвокат и доктор по право на интелектуалната собственост, член на Европейския институт по право и първият български лектор в ежегодното лятно училище по Европейско частно право, организирано от Юридическия факултет на Университета в Залцбург и Академията по европейско частно право. Тя е завършила Английската езикова гимназия „Гео Милев” в гр. Русе. Изучава право в Университета за национално и световно стопанство в София, където паралелно специализира и банково дело. Тя е автор на първото цялостно монографично изследване в България на тема „Правна закрила на видео и електронните игри като обекти на интелектуална собственост”.

„Почувствах вътрешен повик да участвам в изграждането на ново, по-здраво общество, на една различна България. Желая да видя промяна в българската политическа реалност. Обезпокоена съм силно от интелектуалния, нравствен и експертен дефицит в Народното събрание и в други важни звена и институции в страната. Време е за промяна, за преструктуриране, за ново поколение политици: по-морални, по-родолюбиви, по-инициативни, по-ерудирани, с повече експертен потенциал. Вярвам, че ние сме правилната алтернатива“, заяви адв. д-р Христина Георгиева.

Тя уточни, че е отгледана в семейството на личност, родена в гр. Бяла Слатина, но допринесла съществено за културното развитие на Русе, за подобряване качеството на околната среда, въздуха и образованието. „Вярвам, че по негов пример мога да съм полезна на Русе – градът, в който се родих емоционално и интелектуално, град, с проблемите и нуждите на който живея от 10-годишна“, допълни още адв. д-р Георгиева.

На второ място в листата е адв. Светла Костадинова, магистър по право от Русенския университет и е адвокат по граждански, търговски и административни дела. На следващо място е Мария Петрова. Тя е счетоводител, завършила е Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов. Мартин Петров е на четвърто място в листата на ПП МИР. Той е завършил „счетоводство и конктрол“ в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов, а Марияна Миткова е на следващото място в листата, която също е завършила „счетоводство и контрол“, но в Пловдивския университет. Екатерина Барбова е на шесто място в листата. Тя е магистър по мениджмънт на регионалното развитие, а Мартин Янев е на следващо място в листата. Той е експерт в сферата на транспорта и инфраструктурата и притежава и ръководи логистична фирма в областта.

Симеон Славчев съобщи, че основните приоритети на партията са развитието на туризма, селското стопанство и транспорта и инфраструктурата. „България има уникални дадености и тя трябва да ги използва. Нашите експерти изчислиха, че близо 70% от приходите в БВП на страната може да бъдат изцяло от туризъм. Тук говорим за морски, планински туризъм, както и за балнеолечение. Страната ни е на второ място в света по богатство на минерални извори „, заяви Симеон Славчев.

България има големи традиции в селското стопанство и основната цел на ПП МИР е да бъдат възстановени пазарите на Изток, които имат изключително богат експортен потенциал, уточни още председателят на ПП МИР. Той заяви, че транспортът и инфраструктурата е другият важен приоритет за политическата сила. „Местоположението на Русе е от стратегическо решение за страната и това трябва да се използва. В стратегията на ПП МИР градове с такова значение може да се превърнат във важни транспортни хъбове с решително значение за транспорта, инфраструктурата и логистиката“, заяви още Симеон Славчев.

Председателят на ПП МИР и кандидатите за народни представители от Русе се срещнаха и с регионалното ръководство на КТ „Подкрепа“, където бяха обсъдени въпроси от сферата на синдикалната дейност, образованието и здравеопазването и бяха представени основните цели, политики и приоритети на ПП МИР.

mir mir