fbpx
 

Адв. д-р Христина Георгиева: ПП МИР предлага нов Обществен договор

юни 23, 2021

Една от основните цели и приоритети на ПП МИР е да се проведе национален референдум за нов Обществен договор, който да стане основа за промени в Конституцията на България. Това каза водача на листата на ПП МИР в Русе адв. д-р Христина Георгиева по време на предизборен диспут в предаването „Часът на избора“  по телевизия „Евроком“.

„Българските граждани са нашият коалиционен партньор и ние се вслушваме в тяхното мнение по всички важни въпроси и именно за това предлагаме нов Обществен договор, чрез който ще върнем доверието на обществото. В новия Обществен договор, а след това и в новата Конституция на България, ПП МИР предлага да се гарантират от държавата – права на безплатно образование и медицинско обслужване, на жилище, на чиста околна среда, на реален средноевропейски стандарт на живот, както и периоди на почивка и отдих за всички граждани“, заяви още адв. д-р Христина Георгиева.

Тя подчерта, че партия МИР предлага икономическият, социалният и политическият живот на България да бъде изграден наново чрез въвеждането на доказания и работещ немски модел на социално-пазарно стопанство. „Крайно време е за промяна, а не за подмяна в политиката и в нея трябва да влязат нови и необременени лица, експерти. Всички партии, които сега се заявяват като партии на промяната участваха под една или друга форма в управлението на страната. Едни и същи лица се въртят вече 30 години, като сменят само името на партията и коалицията. Ние от ПП МИР ще спрем тази подмяна и ще направим истинската промяна в България. Партия МИР е партията на новото поколение, новия морал в политиката и ще дадем шанс на младите и на експертите“, заяви още адв. д-р Христина Георгиева.

Тя коментира, че основните предпоставки за добро управление са прозрачност и ясни критерии при провеждането на конкурсите за всички позиции в държавната и общинската администрация.

По отношение на борбата с корупцията адв. д-р Георгиева подчерта необходимостта от въвеждането на електронно правителство, което ще прекрати до голяма степен корупцията в страната. „Реално сега то не функционира, а чрез него корупцията фактически ще бъде прекъсната. Това ще позволи на България да привлече повече инвестиции, които сега заобикалят страната ни. Зад партия МИР стои експертният потенциал на българската нация и имаме волята, желанието и готовността да въведем електронното правителство като първа крачка за справяне с корупцията“, заяви още адв. д-р Георгиева.

Тя представи и идеята на партията за въвеждането на социално-пазарното стопанство, по известно и като германски икономически модел, направило държавата икономическо и индустриално чудо в Европа и света. „Това е немският модел, който дава възможност за реализиране на икономическо и индустриално развитие, но и социална свобода на всеки един отделен човек. Вярвам, че всеки, който желае нов морал инициативност и родолюбие в политиката с нови лица, ще избере партия МИР“, заяви още водачът на листата на партията в Русе.

mir mir