fbpx
 

Адвокат по наказателно право е водач на листата на ПП МИР в Хасково | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 22, 2021

Адвокатът по наказателно право Недялка Маркова е водач на листата на ПП МИР в Хасково. Тя е завършила ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград, а след това и право във ВСУ  „Черноризец Храбър“ във Варна. Работи като адвокат по наказателни дела в адвокатска колегия в Хасково. Наградена е от „Национални награди за правосъдие“ през 2019 г. за „Дело номер 1 на България“ за една от най-скандалните кражби през изминалото десетилетие – фиш с огромна печалба от тотото е откраднат от законния му собственик – момче, останало без родители.

През 2016 г. в с. Завет момче плаща 2 лв. за фиш от тотото и по-късно разбира, че е спечелило 100 хиляди лева. Момчето споделило на един от възпитателите си за печелившия фиш, а той го взел „за съхранение“, след което дори изтеглил част от парите.  Недялка Маркова е адвокат на момчето, а случаят стана известен като „Беднякът-милионер“. Извършителят беше заловен и осъден.

„Реших да участвам в тези избори, защото искам да се прекрати управлението на всякакви мутренски групировки и да спре ограбването на народа и държавата ни“, заяви Недялка Маркова.

 

 

mir mir