fbpx
 

Бившият собственик на ЦСКА и предприемач Ивайло Манджуков е водач на листата на ПП МИР в Смолян

юни 21, 2021

Бившият собственик на ЦСКА и предприемач Ивайло Манджуков е водач на листата на ПП МИР в Смолян. Известният бизнесмен се включва в политиката с надеждата, че с опита, знанията и уменията си ще помогне на България да се възроди икономически, социално и морално.

Ивайло Манджуков е завършил право в Университета в Кеймбрдиж в Обединеното кралство. Натрупал е значителен опит в инвестирането и строителството на жилищни и офис сгради, специалист в търговията на специализирани машини за индустриални нужди. Той е съсобственик на „Винарска къща Виноградец“, която се е специализирала в производство и износ на висококачествено българско вино в чужбина. Развива успешен бизнес в управлението и инвестирането на високотехнологичния завод на компанията  „Приста Рисайклинг“ за рециклиране на масла  в Узбекистан като изпълнителен директор и основен акционер.

Ивайло Манджуков е член на Националния изпълнителен съвет на ПП МИР и международен секретар на партията. Освен в бизнеса има натрупан управленски опит и като ръководител на футболния отбор на ЦСКА. Владее английски,  френски, испански, руски, хърватски и сръбски език.

„Влизам в политиката първо, защото МИР е партията на новото поколение в политиката, която носи нов морал и различен и прагматичен подход и второ, защото с моя управленски опит, знания и умения мога да допринеса за възраждането на родината и превръщането й в силна социална и индустриална държава“, каза водачът листата на ПП МИР в Смолян Ивайло Манджуков.

В момента той участва в пускането в експлоатация на новия високотехнологичен завод за преработка на отработени масла „Уз-Приста Рисайклинг“ в Узбекистан, който осигурява намаляване и елиминиране на замърсяването с опасни отпадъци на околната среда, а също така ще спомогне и за намаляването на нерегламентираното депониране на отработени масла в околната среда.

„Инвестицията е своеобразен старт на прилагането на нов подход към събирането, транспортирането и съхраняването на отработените масла, с пряко положително  влияние върху околната среда. Към днешна дата в Узбекистан няма наложен единен подход по посока на екологията, затова и българският принос е от изключително значение. Един от основните приоритети на ПП МИР е опазването на околната среда в България и съхраняването на всички природни ресурси. Чрез прилагането на добри и доказани практики в България ще успеем да превърнем околната ни среда в чиста и успоредно с това ще оползотворим и използваме в обществена полза всички ресурси, с които разполагаме“, каза още Ивайло Манджуков.

Една от личните му каузи и цели в политиката е развитието на малкия, средния и фамилния бизнес, който е гръбнакът на всяка една икономика.

„Политическа партия МИР предлага социално-пазарното стопанство да стане основа на българската икономика. Този доказан немски модел ще превърне за кратко време България в индустриална държава, в която основна роля ще имат малките, средните и фамилните предприятия. Бизнесът в България има нужда от приемането на свои етични правила, което също е един от приоритетите на партия МИР“, заяви Ивайло Манждуков.

Той призова българските граждани, както и малкия, средния и фамилния бизнес да подкрепят партия МИР и новото поколение в българската политика с номер 9 на предстоящите парламентарни избори.

mir mir