fbpx
 

СИМЕОН СЛАВЧЕВ: ЦЕЛТА НА ПП МИР Е БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ТУРИСТИЧЕСКА СТОЛИЦА НА СВЕТА | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 20, 2021

Основната цел на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) е България да стане туристическа столица на света. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев при среща с граждани във Велинград.

„Велинград е спа-столицата на България. Нашата цел е страната ни да се превърне в туристическата столица на Европа. Нашите експерти изчислиха, че близо 70% от приходите в БВП на страната могат да дойдат от туризма.  Тук влизат не само морският и планинският туризъм, но и балнеолечението, използването на нашите минерални извори. България се намира на второ място в света по богатство на минерални ресурси и това трябва да се използва ефективно „, заяви Симеон Славчев.

Симеон Славчев съобщи, че основните приоритети на партията са развитието на туризма, селското стопанство и транспорта и инфраструктурата. „Има и други ключови сектори, на които трябва да се обърне сериозно внимание като здравеопазване, образование и национална сигурност, но тези три сектора ще ни изведат от лошото икономическо положение, в което се намираме“, заяви още председателят на ПП МИР.

България има големи традиции в селското стопанство и основната цел на ПП МИР е да бъдат възстановени пазарите на Изток, които имат изключително богат експортен потенциал, уточни още председателят на ПП МИР.

Той заяви, че транспортът и инфраструктурата са другият важен приоритет за политическата сила. „Пътят на коприната минава през България и това трябва да се използва в икономически план“, заяви още Симеон Славчев.

Той представи и идеята на партията за въвеждането на социално-пазарното стопанство, по известно и като германски икономически модел, направило държавата икономическо чудо в Европа и света. „Това е немският модел, който дава възможност за реализиране на икономическо и индустриално развитие, но и социална свобода на всеки един отделен човек. И други партии са обръщали внимание на този модел, но това е останало само на хартия. Ние обаче няма да оставим нещата дотам“, заяви Симеон Славчев.

По българска традиция председателят на ПП МИР беше посрещнат във Велинград с питка, с пожелание за здраве и успешна предизборна кампания.

Симеон Славчев връчи почетна грамота за цялостен принос към българския фолклор на главния художествен ръководител Боян Байраков на ПФАНТП – Чепино към Читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Велинград.

Той се срещна и с клуба на инвалидите в града, където бяха обсъдени проблемите на хората в неравностойно положение.

В църквата „Света Тройца“ в града лидерът на партията и представители от местната структура запалиха свещ за здраве и почетоха паметта на всички починали православни християни.

Пред паметника на загиналите във войните във Велинград представителите на ПП МИР отдадоха почит и се поклониха пред паметта на всички герои, дали живота си за свободата на България.

„Вървим стъпка по стъпка и не прескачаме стъпала. Убеден съм, че българските граждани ще видят фалша в политиката и ще изберат партията на новото поколение в българската политика“, заяви още Симеон Славчев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mir mir