fbpx
 

Венцислав Иванов, ПП МИР: Време е българите да се събудят | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 19, 2021

Основната цел на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) е да влезе в Народното събрание, за да осъществява и реализира своите политики и ако гражданите се събудят и разграничат промяната от подмяната това ще се случи. Това заяви в предаването „Беновска пита“ по Радио К2 водачът на листата на ПП МИР за 24-ти избирателен район в София Венцислав Иванов.

„За нас политиката не е самоцел, а средство за подобряване на жизнения стандарт на хората. Ако българският избирател се е събудил, ако той може да разграничи промяната от подмяната, партия МИР ще влезе в Народното събрание“, заяви Венцислав Иванов.

Той е дипломат от кариерата, с над 40-годишен опит в структурите на Министерството на външните работи. Той е ръководил посолствата на България в Хелзинки, Пном Пен, Бразилия, Каракас и Пхенян. Работил е и в Мисията на ОССЕ в Босна и Херцеговина. Бил е и участник и ръководител на български делегации на редица срещи по линия на ООН, ЕС, Съвета на Европа, ОССЕ и други международни организации. Бил е и директор на дирекция „Права на човека“, правителствен агент по процесуалното представителство на България пред Европейския съд по правата на човека, посланик за специални поръчения по правата на човека и върховенството на закона.

„Аз съм дипломат. Познавам нашите политици от дълго време. Преди бях много активен в политиката, след това се оттеглих. Когато бях поканен да участвам в редиците на ПП МИР аз усетих, че това не е политическа сила като другите и че тя е различна. Тук има както млади хора, така и много опитни експерти и никой от тях не е участвал в управлението на страната. Аз разбрах, че тези хора, тази политическа сила е чиста и тя заслужава да влезе в Народното събрание, защото се основава на експертността, на морала, на родолюбието“, заяви още Венцислав Иванов пред Илиана Беновска.

Дипломатът изрази недоумение във връзка с посещението на министър-председателя на Северна Македония и първата му среща на българска земя, която беше с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Искам да попитам по чия инициатива се проведе цялата тази визита в България и кой изготви програмата на министър-председателя на Северна Македония, за да се среща първо с партиен лидер, а не с министър-председателя на България“, заяви още Венцислав Иванов.

mir mir