fbpx
 

Симеон Славчев: ПП МИР ще спре подмяната и ще направи истинската промяна в България | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 19, 2021

ПП МИР ще спре подмяната и ще направи истинската промяна в България. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев при представянето на листата с кандидати за народни представители на партията в област Пазарджик.

„Корупцията в България е навсякъде и затова незабавно трябва да бъде въведено електронното правителство, за което от много отдавна бяха изхарчени милиони, а резултат няма. Именно чрез електронното правителство ще се прекрати корупцията, а от друга страна ще се улесни административния достъп на гражданите и бизнеса“, заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Водач на листата в Пазарджик е Димитър Иванов, бивш изпълнителен директор на „Напоителни системи“, а сега е консултант по различни проекти. „Промяната в България е наложителна. Два милиона души напуснаха страната ни. Няма средна класа, а това са хората, които могат да възстановят социалното и пазарно стопанство. Корупцията е повсевместна, на човек вече лошо му става.  ПП МИР е в състояние да спре това. При нас е опитът, експертността, младостта. Ако не се краде, улиците ще се мият с шампоан“, заяви Димитър Иванов.

Втори в листата е Крум Байраков, председател на местната структура във Велинград. „Ние сме партията, която ще се опита да направи рестарт на българската политическа система. Ние сме от две години, но не сме за две години“, заяви Крум Байраков. Трети в листата е о.з. подполковник Христо Христозков, бивш началник на военното окръжие в Пазарджик, а о.з. майор Костадин Златев е на четвърто място. Иван Статев е на пето място, а учителят Ана Рамова е на следващото място в листата. Седми в листата е Ангел Паскалев, а Момчил Хаджиев е на осмо място.

Основните приоритети на ПП МИР са в туризма, селското стопанство, транспорта и инфраструктурата и високите и екологични технологии. „България има уникални дадености и тя трябва да ги използва. Нашите експерти изчислиха, че близо 70% от приходите в БВП на страната може да бъдат изцяло от туризъм. Тук говорим за морски, планински туризъм, както и за балнеолечение. Страната ни е на второ място в света по богатство на минерални извори, а то не се използва. Пазарджик е едно от тези места и от ПП МИР подготвяме дългосрочна стратегия за това, която скоро ще бъде представена на гражданите на Пазарджик, както и на цяла България“, заяви Симеон Славчев.

България има големи традиции в селското стопанство и основната цел на ПП МИР е да бъдат възстановени пазарите на Изток, които имат изключително богат експортен потенциал, уточни още председателят на ПП МИР.

Той заяви, че транспортът и инфраструктурата са другият важен приоритет за политическата сила. „Пътят на коприната минава през България и това трябва да се използва в икономически план. От друга страна националните интереси са над всичко. Геополитиката направи така, че инфраструктурните проекти да бъдат провалени. Ние ще работим тези важни инфраструктурни проекти да бъдат направени и те да не зависят от геополитиката“, заяви още лидерът на ПП МИР.

Симеон Славчев съобщи, че високите технологии са свързани с германския икономически модел, който е направил държавата икономически гигант в Европа и света и този модел на социално-пазарно стопанство трябва да бъде въведен в България. Това е основна част от предизборната програма на партията.

„Финансовата децентрализация е начин за справедливото изразходване на средствата. Основната ни идея е приходите от данъците да останат в българските общини, а не както е досега да се изпращат до централната власт. По този начин всяка община ще определи как да изразходва средствата си“, заяви още Симеон Славчев.

mir mir