fbpx
 

Председателят на Софийската камара Георги Чернев води листата на ПП МИР в Перник | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 18, 2021

Председателят на Софийската търговско-промишлена камара Георги Чернев е водач на листата на ПП МИР за народни представители за предстоящите парламентарни избори. Роден е в Перник и е създател на Пернишката търговско-промишлена палата. Чернев има значителен опит като бизнесмен и е виден деец в подпомагането на работещите в частния сектор. Бил е и зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата с ресор браншови и регионални бизнес организации.

“ За много хора, в това число и за мен,  наименованието МИР, което означава Морал, Инициативност, Родолюбие е изпълнено с много съдържание и отговаря на очакванията ни за промяна! Ще се боря за социално-пазарно стопанство, за приемане на Закон за национална камара, за защита на бизнеса, за повече  справедливост!“, заяви Георги Чернев.

Георги Чернев  е роден в Перник и живее в Кладница. Завършил е Френската езикова гимназия, а след това и УНСС със специалност „Международни отношения“ . Работил е в „Завод за тежко машиностроене – Радомир“. Там е бил е маркетингов директор. Владее три езика. Добре познат е в бизнес средите и винаги се стреми за обединява и насърчава усилията на хората, занимаващи се в частния сектор. Чернев се интересува от бизнес развитието на Перник и региона и затова е създател на Пернишката търговско-промишлена палата.

В професионалната си кариера е бил още и управител на клон на банка. Създател е на кабелната телевизия „Кракра” и издател на Търговски вестник. Бизнесменът е с отлична експертиза в сферата на икономиката и на маркетинга. Създател е на различни инициативи за развитието на гражданското общество. Твърд привърженик на създаването на Национална Камара на бизнеса в България.

Той се ангажира с постигането на конкретни задачи за ПП МИР в няколко направления и те ще дадат резултат още преди приключването на предизборната надпревара. Георги Чернев ще води позитивна и креативна предизборна кампания, ще създаде Детска шахматна школа в Перник и ще направи безплатен абонамент за аудио книги с приложението „Бързи книги“.

Освен бизнес, в свободното си време се занимава с продуциране на изкуство – театралната постановка за Раковски. Тази година в чест на 200 години от рождението на Раковски, Чернев продуцира и създаването на филм, както и за 130 години от създаването на Мини Перник.

mir mir