fbpx
 

ПП МИР: СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА СЕ ПРАВИ САМО С РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 18, 2021

ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) предлага социално-пазарното стопанство да бъде основният икономически двигател на страната за подобрение за живота на гражданите в социалната сфера. Това стана ясно след пресконференцията на ПП МИР в Плевен, където бяха представени кандидатите за народни представители от областта.

„Социално-пазарното стопанство ще вдигне икономиката на крака и ще я направи силна социална държава. Едни от най-добрите специалисти в тази сфера са от ПП МИР. Ние предлагаме социално-пазарното стопанство да стане основа на българското общество. Този вид икономика ще създаде у нас “ истинската средната класа“ от български граждани от близо 80% от обществото ни“, заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

„Социална политика се прави само с работеща икономика“, заяви водачът на листата за Плевен Емил Димитров-син. Той е син на легендарния ни естраден изпълнител, чието име носи. Завършил е  “ударни инструменти” в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, като и до днес не спира да се занимава с музика. Завършил е и “Публична администрация” в Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Член на управителния съвет на “Профон”. Работил е и в различни проекти в енергетиката.

„От Плевен произлиза рода и името ми, което за мен е голяма гордост. Аз съм в ПП МИР още от самото начало и съм един от учредителите на партията. Тук намерих много сродни души и смятам, че имаме възможност да променим България към по-добро. Страната ни има нужда от промяна в друга посока“, заяви Емил Димитров-син.

Той заяви, че създаването на средната класа в българското общество е негов основен приоритет.  „Средната класа трябва да са хората, които да носят държавата на гърба си и затова това е един от основните ми приоритети“, заяви още водачът на листата на ПП МИР в Плевен.

Друг основен приоритет е образованието и културата. „Трябва да се инвестира в образованието, което да отговаря на съвременните изисквания. Трябва да се създават кадри. Образование, което да е основано на делегирани бюджети, на тестове, които не могат да накарат учащите да вземат самостоятелни решения, не водят до нищо добро. За мен културата е на първо място, тя е навсякъде около нас и е много важна. Тя започва от дома, от детската градина, от училището и е пряко свързана с морала. Без култура и морал ние нямаме бъдеще“, заяви Емил Дмитров-син.

Втори в листата е Бойко Първанов, който е експерт по киберсигурност с над 20-годишен стаж в системата на МВР, а сега работи като учител. Димитър Илиев е на следващото място, с дългогодишен опит в сферата на иновациите и интелектуалната собственост. Четвърти в листата е Виолета Георгиева, която е учител в гимназия по мениджмънт и хранителни технологии, а на следващото място е Пламена Тончева – също учител. На шесто място в листата е Емилия Славова, която е с голям опит като търговски директор и в сферата на застраховането. Директорът на ПГ по Селско стопанство в Долни Дъбник Галя Денева е на седмо място в листата, а на следващото място е модният дизайнер Надежда Георгиева. Александър Пеновски е кандидат на ПП МИР и е на девето място, а Люсиен Тишев на десето място.

ПП МИР предага развитието на четири основни сектора за българската икономика. Това са туризъм, селско стопанство, транспорт и инфраструктура и високи технологии. „По изчисление на нашите експерти, близо 70% от приходите в БВП в страната могат да се генерират само от туризъм“, заяви Симеон Славчев.

 

mir mir