fbpx
 

Христо Ямболиев: Основен приоритет за ПП МИР е финансовата децентрализация на общините | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 16, 2021

Основен приоритет за ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) е финансовата децентрализация на българските общини. Това заяви в предизборен диспут по БНР-Благоевград водачът на листата на ПП МИР в областния град Христо Ямболиев.

„Финансовата децентрализация е от огромно значение за справедливото икономическо развитие на общините в България. На първо място приходите от данъците трябва да останат в българските общини. По този начин ще се гарантира по един справедлив начин икономическото им развитие“, заяви Христо Ямболиев.

Водачът на листата на ПП МИР определи развитието на четири отрасъла в българската икономика като приоритетни за политическата сила – туризъм, селско стопанство, транспорт и логистика и развитието на високи технологии. „Това е основна част от нашата предизборна програма и развитието на тези икономически сектори ще окаже огромно въздействие върху българската икономика“, коментира още Христо Ямболиев.

Той уточни, че ПП МИР предлага и въвеждането на социално-пазарното стопанство в българската икономика. За целта от партията предлагат промяна на чл. 19, ал. 1 от Конституцията на България.

„Това е моделът на немската икономика, който превърна страната в една от най-силните икономики в Европейския съюз. Социално-пазарното стопанство предлага обединяване на принципа на свободата на пазарната икономика със социалната свобода на хората“, допълни още той.

Христо Ямболиев заяви, че ПП МИР предлага въвеждането на Закон за управление при кризи, както и Министерство за управление при кризи, което ще предотврати възникването на всякаквинепредвидени ситуации и ще спомогне за правилното управление и координация на извънредни случаи. Бизнесът да има етичен кодекс е един от основните приоритети на партията. „ПП МИР е единствената партия с етичен кодекс“, заяви още Христо Ямболиев.

Сред другите основни цели на партията е да се изгради механизъм държавата да се грижи за младите български семейства.

„Разликата между възможното и невъзможното е в нашата решителност“, допълни още водачът на ПП МИР за Благоевград.

mir mir