fbpx
 

Топ експерт от въоръжените сили е водач на листата на ПП МИР в Благоевград | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 15, 2021

Топ-експертът от въоръжените сили и структурите на Министерството на отбраната Христо Ямболиев е водач на листата на ПП МИР за област Благоевград.

Служил е в градовете Смолян, Сливница, Брезник и София. Последователно е преминал през всички тактически нива  (взвод, рота, батальон,  отделен батальон,  полк, бригада и дивизия) в Българската армия.

Христо Ямболиев е последният командир на бригадата в кв. „Горна Баня“ в София. Участва в подпомагане на населението при борбата с наводненията в Нови Искър и при гасенето на пожари в  Плана , Етрополе, Черни Вит, Рила и още много други.

„Желая да участвам в политиката, за да бъде извършена промяна, голям стратегически завой  в правилната посока на развитие на страната. Искам държавата да служи  и да се грижи за всеки един нейн гражданин, а не както е сега да са облагодетелствани с общите средства само определена група от хора. Човекът трябва да стане център на политиките и приоритетите не само на хартия и пред медиите, но и в реалния живот“, заяви Христо Ямболиев.

По време на службата  в щаба на Сухопътните войски като началник на отдел управлява три операции за подпомагане органите на МВР за справяне с емигрантската криза. Участва в работна група за наблюдение на емигрантската криза  към секретаря на Съвета по сигурност към Министерският Съвет.

Участва в разработването на редица документи касаещи националната сигурност .

Завършил е с магистърска степен  Военно училище ,,Васил Левски”  във Велико Търново, където получава военно образование и гражданска специалност за ремонт и експлотация на двигатели с вътрешно горене и  квалификация машинен инженер . След това завършва Военна академия ,,Г.С.Раковски”  с  магистърска степен по управление. Усъвършенствал се е със следдипломна квалификация за ,, Изпълнение на ръководни длъжности в системата за национална сигурност и отбрана” във ВА  ,,Г.С. Раковски”,  езиков курс във Военната академия и курс за бойни спортове в НСА.

mir mir