fbpx
 

Георги Чернев: Симеон Славчев ме покани в МИР, ще спечеля поне 1000 гласа в Перник | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 13, 2021

Георги Чернев, ПП МИР, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ коментира следните теми:

Ще влезе ли ПП МИР в 46-то Народно събрание?

     „Въпросът ми е с две лица – ще влезе ли МИР в 46-то Народно събрание  и ще има ли морал, инициативност и родолюбие?“, попита Беновска. Георги Чернев отговори, че самият той е водач на листата в Перник и е влязъл по покана на председателя на партията Симеон Славчев. Целта му в Перник е да направи минимум 1000 гласа и гарантира, че ще го постигне. Чернев заяви: „Надявам се в 46-тото Народно събрание да има мир, в смисъл на нормален диалог, защото това, което видяхме в 45-то Народно събрание беше, както казват хората – пуканки, бира и сядаме да гледаме на живо заседанията!“. Той добави, че не знае колко време ще изкара следващия парламент, още сега партия МИР дава сериозна заявка за участие.

Основното послание на ПП МИР в кампанията.

    „Имахте пресконференция в БТА, на която лидерът Славчев представи част от кандидатите, нека да видим кратък откъс!“, продължи Беновска и пусна запис от пресконференцията от 10-ти юни:

Симеон Славчев: Добър ден на всички, и честит празник! Днес е един от най-хубавите християнски празници Спасовден, който символизира спасението на човечеството, така че неслучайно сме подбрали тази дата. Както знаете една от основните цели на ПП МИР са чисто човешките и християнските ценности. В началото искам да ви кажа и основната цел на ПП МИР на предстоящите избори, а това е спрем подмяната в България. В последните 30 години, най-осезаемо в последните 12, видя се и по време на предишната кампания в страната върви поредната подмяна на ценности, на морал, въобще на политики и приоритети. ПП МИР още от самото си създаване заяви като своя основна цел налагането на нов морал в българската политика, на експертността в нея, на професионализма. От първия ден на създаването на партията работим в тази посока и неслучайно и на местните избори, пък и по време на предишните парламентарни партията налага нови лица в българската политика и неслучайно наричат партията новото поколение в българската политика!

   „Какво ще бъде основното послание в тази кампания?“, попита Беновска. Чернев отговори, че силно се надява предстоящите избори да бъдат много по-честно. Той продължи, че е разглеждал публикувани изборни протоколи от ЦИК и остава със съмнение за достоверността на някои от резултатите, защото има голяма разлика между резултатите от секциите в чужбина и в България. ПП МИР се бори за 100% машинно гласуване. Водещата припомни, че със Славчев са показали в ефир как се влиза в приложението на ПП МИР през телефон. Чернев заяви, че машинното гласуване става бързо и не смята, че ще има проблем и за възрастните хора. Освен това при машините има 4 степени на защита.

Битката му за намаляване на такса смет в селата на община Перник.

    Георги Чернев разказа, че през 1991 г. е създал Пернишката търговско-промишлена палата, през 1999 г. става заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата. Той продължи, че в момента води битка с местната власт в Перник за такса смет. „Аз трябва да платя 900 лева такса смет в Кладница, сигурно резиденция „Бояна“ не плаща толкова. Това дойде от едно безумно решение на кмета Владимиров, подкрепено от общинския съвет, такса смет в селата да стане 1,9 промила при нормални около 2! ГЕРБ гласуваха против, но всички останали се прегърнаха и гласуваха за!“, обясни Чернев. Така в селата хората плащат много по-голяма такса, отколкото в Перник.

   „Но трябва да Ви предупредя, че Владимиров е много обичан от избирателите си. Той спечели без капка помощ от БСП, той е в тежък конфликт с Нинова! Имате в негово лице силна фигура, която ще си държи на идеите!“, припомни Беновска. Чернев отговори, че не иска да обсъжда качествата на Владимиров, просто казва, че в конкретния случай е постъпил несправедливо. Затова в момента Владимиров би загубил местни избори, защото около 15% от вота идва от селата.

      „Но трябва да сте благодарни на Владимиров, защото той влезе в тежък конфликт с Нинова и сега нямате силен противник в Перник в лицето на БСП!“, отбеляза Беновска. Чернев отговори, че това си е вътрешна война в БСП, братоубийствена война от която ще загубят и двете страни. БСП ще намалява електорално.

Новата лява коалиция, в която участва Жан Виденов.

     Водещата пусна запис от интервюто ѝ с Жан Виденов от 11-ти юни и откриването на кампанията на коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“:

Илиана Беновска: Може ли и г-н Жан Виденов да каже няколко думи, ние сме дошли тук да Ви отразяваме и очакваме да чуем няколко думи?

Жан Виденов: Като архитект на коалицията, неин секретар и признавам си „кръстник“, предполагам на всички ви хареса продукта и на трите ми усилия. Искам да Ви кажа, че съм възхитен от резултата, моралната победа, ако не е наша, поне е моя, бъдете убедени в това. Искам да пожелая тя да стане обществено достояние, ако не след месец, то след 6 или след 9 месеца победата ще бъде наша.

Илиана Беновска: Важно е кой иска да управлява и може ли?

Жан Виденов: Разбира се, че искаме да управляваме! А дали народът ще каже, тези са хората, зависи само от него. Искам да се надявам, че той ще добие увереността, смелостта и гордостта като българин най-сетне да реши този въпрос сам, защото 30 години го решават други!

Илиана Беновска: Какво трябва да знаят от днешна гледна точка хората за Вас?

Жан Виденов: Че съм един и същ от десетилетия?

Илиана Беновска: А какво трябва да помнят от преди 24 години, когато тук на същото място се организира преврат срещу Вас и то с участие на Ваши съпартийци?

Жан Виденов: Нищо не си струва да се помни от последните 24 години, защото за съжаление народът с този спомен не успя да се справи, а не е и нужно. Важното е да живее в настоящето, но истинското, в момента живее в измислено настояще, чийто край предстои. Той ще го разбере в един момент. Целият народ трябва да е готов за този край, защото той ще е много тежък.

Илиана Беновска: А кой ще сложи този край, външни сили ли, американци, руснаци или ние тук?

Жан Виденов: Историята сложи край и всички прекрасно го усещат. Българинът е объркан, чака пак някой друг да вземе това решение. За съжаление слабостта ни като народ е такава, не сме против някой друг да взима решенията вместо нас. Този път чуждо решение в наша полза няма. Не бих казал, че има чуждо решение, което ще ни съхрани като конституционен суверенитет дори със сегашното название България. Така че щем не щем трябва  да го решим сами, като българи, обединени, доколкото е възможно. Моето решение съм си го взел – заедно с България свършвам и аз!

Илиана Беновска: Извинете за въпроса, но понеже получавате много похвали в ютюб, получавате обаче и упреци, затова не мога да не Ви задам този въпрос – имате ли да се извинявате за „жанвиденовата зима“, фалита на банките и инфлацията, Вие ли предизвикахте това?

Жан Виденов: Не е редно заинтересованата страна да го казва!

Илиана Беновска: Направили сте си равносметка, предполагам!

Жан Виденов: Има много професионални, много авторитетни и очевидно те ще останат като историчести факт, историографски монографии, публикувани много отдавна между другото, през последните десетина години. Бих казал дължим си извинения, няма да казвам от кого, дълго го чакам, но явно няма да го получа, нека да бъде така.

Илиана Беновска: Последен въпрос, какво е бъдещето не само на държавата, но и на сегашната БСП, която Вие предлождахте преди 24 години?

Жан Виденов: И която напуснах преди 21. Тази БСП вече е отречена от историята. Аз нямам нищо общо с моментната, сегашната. Тя е достойна за съжаление и горест, карикатура, анахронизъм. Антиисторично явление. Не знам по-тежък термин от този. Звучи мек, но не е никак мек. Бъдещето е бурно и много неясно.

Илиана Беновска: Каква е изненадата накрая, какво ще говорите с хората по време на кампанията? Кое е онова изречение, което е най-важното и с което ще ги окуражите да Ви повярват?

Жан Виденов: С вас съм до края! Друго няма да чуете, само това!

   „Пуснах Ви една загадка кой ще спечели!“, обясни Беновска. Чернев отговори, че Виденов ще привлече част от гласовете на БСП, но той говори много „хард“, затова не вярва много хора да тръгнат след него. Жан Виденов е прекалено вторачен в миналото.

Участието му в листите на БСП на предишни избори.

   „Вие бяхте кандидат в листи на БСП, къде и кога?“, попита Беновска. Георги Чернев отговори, че не е член на БСП, но преди време е бил поканен в листите им като експерт. Той се е съгласил при положение, че БСП са се съгласили да се направи закон за Национална камара. „Такъв закон те приеха, аз пък приех да стана втори в листата като експерт! Мисля, че свърших доста работа. По време на кампанията направих видеа с над 8000 гледания, обикалял съм по села и паланки, пращаха ме на срещи с по 4 човека, но за мен всеки разговор е важен!“, добави той.

   „Но как отидохте при Симеон Славчев?“, попита Беновска. Чернев отговори, че не ходил никъде, а е бил поканен и от БСП, и от Симеон Славчев. Водещата попита какво ще направи, ако го покани Борисов. Събеседникът ѝ отговори, че не е получавал такава покана, ако получи, тогава ще реши. Чернев добави, че е приел поканата на БСП, защото са системна партия, но е видял, че вътре се водят братоубийствени войни.

Какво е посланието му по време на кампанията?

    „Като сте толкова телевизионен човек, да Ви пусна един наш продукт, в който Симеон Славчев се влюби миналата събота и даже искаше да я направи песен на кампанията ви. Това е една песен, която направихме по време на първата карантина през март заедно със Сашо Петров и Косьо Марков, който за съжаление ни напусна. В пандемичната картина, благодарение на сърцатата помощ на Младен Маринов снимахме в Гигинския манастир, защото Борисов ни забрани да снимаме в София! Погледнете този клип и ми отговорете защо Вие не сте направил клип за МИР?“, продължи Беновска и пусна на своя гост песента „Денят“.

    Чернев заяви: „Хареса ми посланието „да почнем отначало“, всъщност ПП МИР е в самото начало! Посланието е хубаво, то важи и за останалите!“.

   Чернев каза, че иска да види удовлетвореност от хората по време на кампанията и смята да го постигне. Той разказа, че е направил един спектакъл за Раковски, автор е и на филм за Раковски. В момента работи върху сценарий за Яне Сандански. Планира да направи и филм за мини Перник, които са били двигателят на България през 20-те години на миналия век. Чернев заяви: „Мините започват да издъхват, „Стомана“ започва да издъхва и си задавам тежкия въпрос, който някой, който управлява Перник в момента, не си задава – кой е новият двигател на Перник! Няма отговор на този въпрос, питайте тези, които управляват Перник кой е новият двигател на града, при положение, че мината си отиде, ТЕЦ-ът също си отива!“, с което завърши разговора си с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита“ по „Радио К2″ от 12-ти юни 2021 г.

mir mir