fbpx
 

Дипломат от кариерата води листата на ПП МИР в 24-ти избирателен район | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 13, 2021

Дипломатът от структурите на Министерството на външните работи Венцислав Иванов е водач на листата на кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори на ПП МИР за 24-ти избирателен район в София. Той е с над 40-годишен опит в сферата на международните отношения и сигурността.

„Включих се без колебание, когато бях поканен от ръководството на МИР и се запознах с програмата й, с Етичния й кодекс и с нейните представители. Освен че изповядват една осъвременена социалдемократическа идея, която никак не ми е чужда, тези млади хора са поставили в основата на своята партия морала, честта и етиката! Това е нещо голямо, особено когато е истинско“, заяви Венцислав Иванов.

Той е ръководил посолствата на България в Хелзинки, Пном Пен, Бразилия, Каракас и Пхенян. Работил е и в Мисията на ОССЕ в Босна и Херцеговина. Бил е и участник и ръководител на български делегации на редица срещи по линия на ООН, ЕС, Съвета на Европа, ОССЕ и други международни организации. Натрупал е значителен опит в сферата на международните отношения и сигурността.

“ Просто почувствах у тези млади хора, искрено желание да се впрегнат и да правят нещо добро за бъдещето на България. И то реално! И го вярват искрено, а не се водят от реваншистки, или чисто властови амбиции като много други и не са площадни кресльовци. Те вярват в своя експертен потенциал, всеки на своето място“, допълни още експертът по международни отношения.

„На базата на относително богатия ми международен опит и възможност да сравнявам, съм се убедил, че една сериозна причина у нас нещата да не вървят,  е защото повечето “жабчета търсят нечий чужд гьол”, който им изглежда по-привлекателен от собствения. За разлика от “жабчетата” в много други държави, които ние наричаме нормални“, коментира още Венцислав Иванов.

Венцислав Иванов е преминал през всички дипломатически рангове от „стажант-аташе“ до посланик, като е заемал и редица отговорни длъжности – парламентарен секретар, началник на отдел „Латинска Америка“, началник Управление „Международни организации и права на човека“. Бил е и директор на дирекция „Права на човека“, правителствен агент по процесуалното представителство на България пред Европейския съд по правата на човека, посланик за специални поръчения по правата на човека и върховенството на закона.

mir mir