fbpx
 

Георги Чернев, ПП МИР: Даваме сериозна заявка за участие в политическия живот на страната | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 12, 2021

ПП МИР дава сериозна заявка за участие в политическия живот на страната и основната ни цел е да спрем подмяната в България. Това заяви водачът на листата на ПП МИР в Перник Георги Чернев в предаването „Беновска пита“ по Радио К2.

„В новия парламент ще има МИР. Надявам се да има разбирателство, нормалност и диалог между партиите, но също така очаквам нашата партия да се превърне в сериозен политически субект. Целта ни е да спрем подмяната на ценности, политики и морал в българската политика“, заяви Георги Чернев.

Той коментира и вота на избирателите в България и в чужбина и изрази надежда да няма проблеми с осигуряването на машини за гласуване от Централната избирателна комисия.

„Силно се надявам на много по-честни избори. Гледал съм публичните протоколи на Централната избирателна комисия от изборите. Аз съм икономист и мога да правя оценка и анализ на данни. Интересни са данните от гласуванията в България и в чужбина. Моят извод е, че в чужбина партиите показват други проценти и резултатът не прилича като този вътре в страната. По всичко личи, че през годините в страната е имало купен вот и аз се надявам чрез въвеждането на машинното гласуване, което беше и първата политическа победа на ПП МИР, този процес да бъде завинаги прекратен“, заяви Георги Чернев.

Като свой основен приоритет в област Перник той посочи такса смет , която е станала непосилно висока за жителите. Това е станало след предложение на кмета на Перник, което е било утвърдено от Общинския съвет в града.

„Аз живея в село Кладница и за такса смет трябва да платя безумно количество пари. А на това отгоре от Общината дори не идват да ни мият улиците. Положението в многото села в областта е подобно. Получава се така, че хората в селата от областта плащат в пъти по-висока такса от тези, които живеят в града. Това е една социална несправедливост, на която никой не обръща внимание“, коментира Георги Чернев.

Той уточни, че това е един от основните му приоритети като кандидат и водач на листа на ПП МИР в Перник. „Аз тази битка съм започнал да я водя и ще продължа да я водя и няма да се откажа“, заяви още той.

Кандидатът на ПП МИР е активен родолюбец. Той е продуцент на спектакъл и филм за Георги С. Раковски и работи по сценария за филм за Яне Сандански. Продуцент е и на филм за минното дело в Перник.

„Мините в Перник са били основният икономически двигател в България до 1940-та година. Оттогава този двигател постепенно гасне. Искам да попитам кой е новият „двигател“ на Перник? Отива си и ТЕЦ-Перник и няма кой да защитава интересите на хората от областта“, заяви още Георги Чернев.

Той е председател на Софийската търговско-промишлена палата и е създател на Пернишката търговско-промишлена камара. Чернев има значителен опит като бизнесмен и е виден деец в подпомагането на работещите в частния сектор. Бил е и зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата с ресор браншови и регионални бизнес организации.

 

mir mir