fbpx
 

Симеон Славчев: ПП МИР представя алтернативата за България | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 10, 2021

 

ПП МИР представя политическата алтернатива за България. В нашите листи ние залагаме на експертите, които реално ще решават проблемите на хората и  ще бъдем приятната изненада за българските граждани, които се борят за промяната и неприятната за политическото статукво след изборите. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев при представянето на водачите на листи и основни приоритети на партията в БТА – София.

„Основната цел на ПП МИР е да прескочи бариерата от 4 % и да стане парламентрано-представена партия, но за нас политиката не е самоцел, а средство за реално решаване на проблемите на хората. В нашите листи са експертите от всяка една област. Убеден съм, че със съвместни усилия ПП МИР ще бъде приятната изненада за българските граждани, които се борят за промяната и неприятната за партиите на статуквото. В нашите листи ще влязат само нови лица, за които моралът е основополагащ. Затова и ние сме политическата алтернатива за България“, заяви Симеон Славчев.

„Другата ни основна цел е да спрем подмяната в България . В политикита през последните 30 години и най-вече през последните 12 години, върви поредната подмяна на политики и ценности. Основната ни цел е налагането на нов морал в българската политика и налагането на нови приоритети и на нови лица“, допълни още лидерът на политическата сила.

Симеон Славчев представи и развитието на четири основни отрасъла, които са от ключово значение за българската икономика – селско стопанство, туризъм, транспорт и инфраструктура. Основен акцент в програмата на партията за възстановяване и устойчиво развитие в българската икономика е налагането на социално-пазарното. Този модел дава свобода за предприемачество и добри условия то да се развива, използвайки уникалните особености на България. Председателят на партията предложи и промяна на чл. 19, ал. 1 от Конституцията на България, с което моделът да бъде въведен у нас. Другите основни приоритети за партията са административна реформа, етичен кодекс за бизнеса, както и създаването на Министерство на семейството, което да опази българския род и традиция.

По време на пресконференцията бяха представени и водачите на листи. Лидерът Симеон Славчев води листите в 23-ти избирателен район в София и в Стара Загора. В Благоевград партията залага на Христо Ямболиев, който е експерт от сектор „сигурност“ с дългогодишен опит в структурите на Министерството на отбраната, а в Бургас на проф. Радостин Долчинков – преподавател и административен директор на Бургаския свободен университет. Водач на листата във Варна е проф. Симеон Ананиев, експерт по инфраструктура, а във Велико Търново е филмовият и рекламен продуцент Георги Славчев. Във Видин водач на листата е Илиян Лилов – дългогодишен експерт по транспорт и техническа изправност на превозните средства, във Враца е икономистът Пресиян Палов, а в Габрово Симеон Генчев – дългогодишен експерт по международни отношения. В Добрич партията залага на Владислав Пакеров, един от най-реномираните кардиолози в България, а в Кърджали на Моника Борисова – председател на структурата на ПП МИР във Виена. Учителят с дългогодишна практика Светлин Колев е водач на листата в Кюстендил, а икономистът и експерт по публични финанси и предприемачество Мария Башева в Ловеч. Мениджърът с над 25 годишен опит Диана Николова ще води битката в Монтана, а бившият изпълнителен директор на „Напоителни системи“  Димитър Иванов  – в Пазарджик. Председателят на Софийската търговско-промишлена палата Георги Чернев ще води листата в Перник, а Емил Димитров, син на легендарния български певец Емил Димитров – в Плевен.  В Пловдив – град първи в листата е барабанистът на „Акага“ Димитър Митев – Дънди, а в Пловдив университетският преподавател от УНСС доц. Светла Цветкова. Дългогодишният експерт по здравеопазването д-р Ирена Парунева е водачът на ПП МИР за Разград, а докторът по право Христина Георгиева – в Русе. Председателят на Съюза на изобретателите в България д-р инж. Марио Христов е водачът на листата в Силистра, а юристът Мартин Благоев в Сливен. Известният бизнесмен и предприемач Ивайло Манджуков е първи в листата за Смолян, дългогодишният експерт по международни отношения от структурите на МВнР Венцислав Иванов е водач в 24-ти МИР , а дипломатът и експерт по управление при кризи Пламен Стоянов е първи в 25-ти МИР. В София-област общинският съветник на партията от Ботевград Йонко Ненчев е водач на листата, в Търговище е Боян Крумов с над 25-годишен опит в граничните войски, а в Хасково е Недялка Маркова – адвокат по наказателно, наградена през 2019 г. за „Дело номер 1 на България“.  Треньорът по конен спорт Цветомир Цонев води листата в Шумен, а финанситът Радостина Иванова в Ямбол.

mir mir