fbpx
 

Симеон Славчев, ПП МИР: Процесът на пречистване в България започна | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 5, 2021

Процесът на пречистване в България започна и добрата новина е, че за първи път изборите ще бъдат честни и прозрачни, благодарение на изцяло машинното гласуване. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев в предаването „Беновска пита“ по Радио К2.

По време на интервюто беше направена и демонстрация с онлайн симулатора за машинно гласуване, който ПП МИР представи.

„Трябваше да стартираме подготовка за обучение на българските граждани за машинно гласуване, защото много голяма част от тях не знаят как се случва това. В момента в България върви тотална манипулация, че машинното гласуване отнемало от 3 до 5 минути, което е абсолютно невярно. Вие сами се убедихте, че ни отне не повече от 30-40 секунди“, заяви Симеон Славчев.

Той уточни, че имената на партиите в онлайн симулатора са подредени по азбучен ред и списъкът ще бъде актуализиран с истинския номер на избирателната бюлетина след като бъде изтеглен жребият от Централната избирателна комисия. След приключването на избора за политическа сила и преференция приложението на ПП МИР издава и електронна бележка за направения избор, която симулира хартиената разписка на машината за гласуване.

„Процесът на пречистване в България започна. За първи път ние ще имаме честни и прозрачни избори. Началото на този процес е положено и това е много важно“, коментира още лидерът на ПП МИР.

Той допълни, че изминалата предизборна кампания е преминала под знака на ограниченията и спазването на противоепидемичните мерки. „Сега ще имаме срещи с българските граждани. Имаме експерти от всяка една област в нашите листи и ние залагаме на това, защото те ще са хората, които ще решават истинските проблеми. ПП МИР се основата на Морала, Инициативността и Родолюбието. За нас политиката не е самоцел, а механизъм за решаването на реалните проблеми на българските граждани и ние гледаме на това като на дългосрочен процес“, допълни още той.

Симеон Славчев уточни, че машинното гласуване е първата стъпка към провеждането на честни избори и дори и българите от чужбина ще могат да бъдат спокойни, че вотът им няма да бъде опорочен.

mir mir