fbpx
 

Симеон Славчев: Политиката е дълъг маратон, в който ПП МИР ще участва устойчиво и ефективно | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 5, 2021

Политиката е дълъг маратон, в който ПП МИР ще участва устойчиво и ефективно. Това каза Симеон Славчев, председател на МИР, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2”, съобщиха от екипа на предаването. Той коментира следните теми:

Представянето на ПП МИР на последните избори.
„Задават се нови парламентарни избори, но МИР не успя да влезе в 45-то Народно събрание, защо?“, попита водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев отговори, че ПП МИР се изгражда стъпка по стъпка, гради структури, надгражда с хора експерти и професионалисти. „Политиката не е надбягване на 100 метра, а дълъг маратон, в който ПП МИР има намерение да участва устойчиво и ефективно. Първото явяване на МИР на избори отчитаме като добър опит, добра изходна позиция да наградим! Нямам съмнение, че ПП МИР ще стане парламентарна партият рано или късно!“.

Машинното гласуване и разяснителната кампания на ПП МИР.
„Времето е динамично и променливо, даже заредено с клопки. Сега вие се опитвате една клопка да я превърнете в нещо преодолимо. Организирате просвещение как да се гласува машинно, защото това в момента е доста тежък въпрос, да не говорим, че може да няма достатъчно количество машини и изобщо ще има ли машини. Как върви това обучение?“, попита водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев отговори, че още преди 2 години МИР е организирала граждански протест пред МС с настояване машинното гласуване да бъде въведено 100%. Тогавашните управляващи са въвели хибриден вариант между машинно и хартиено гласуване, което е довело до пълен хаос. Сега последният парламент е направил добра стъпка, като е въвел напълно машинно гласуване. Славчев подчерта, че подготовката за машинно гласуване е трябвало да започне още преди 2 години и най-вече самата информационна кампания. Много български граждани не знаят как се гласува машинно и стават жертва на лъжи и манипулации, че процесът е много бавен. От МИР са направили експеримент, който е установил, че гласуването отнема между 40 и 50 секунди, независимо от възрастта на човека.
Симеон Славчев обясни, че машинното гласуване има 4 защити, които не могат да бъдат преодолени. Най-силното нещо е, че машината за гласуване няма достъп до интернет и затова не може да бъде манипулирана. Така сега за пръв път в България ще се проведат честни избори, защото през последните 12 години са били напълно фалшифицирани и манипулирани.
„Много сте ентусиазиран, но ние тук в екипа имаме една приказка – врата има ли ключ се намира!“, отбеляза Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че има нещо вярно, но все отнякъде трябва да се започне, а от ПП МИР са заявили, че преходът в България ще свърши тогава, когато се проведат едни честни избори. Сега това ще се случи.
Симеон Славчев обясни, че ПП МИР са изработили симулатор, който напълно имитира машината за гласуване. Този симулатор може да се ползва от всеки телефон. Той демонстрира през телефона на водещата как може да стане това, като показа линка.
„А какво ще правят тези, които не могат да четат?“, попита водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев отговори, че това си е техен проблем, защото в конституцията е записано, че основното образование е задължително. Беновска отвърна: „Да, но турците не са виновни, че са ги изселили като деца и не са се научили да четат български!“. Събеседникът ѝ отговори, че този, който не може да се справи, трябва да намери начин да навакса това, което е пропуснал, за да може да гласува.

Каква ще е предизборната кампания на МИР?
„Кое ще добавите в кампанията си? Къде си видяхте недостатъчните усилия, недостатъчния усет да „яхнете вълната със сърфа“ на ПП МИР?“, попита Беновска. Симеон Славчев отговори, че миналата кампания е протекла в условия на локдаун, докато сега ще има повече условия за срещи с гражданите. Той продължи, че почти няма български гражданин, който да е видял програмата на МИР и да не е казал, че застава 100% зад него. Целта на МИР е да популяризира програмата си и лицата си. Водачите на листи за много добри експерти.
Водещата прочете коментар във фейсбук, който гласи „честни избори няма, това е оксиморон на блуден, невеж ум! Изборите са схема на ДС, ДАНС, КГБ, ЦРУ, които управляват жалките пионки, ОПГ-тата партии, техните придворни пажове, администрацията и техните „олигофренгарси“ – слуги!“. Симеон Славчев отговори, че уважава правото на мнение на всеки, винаги може да има недоволни, но все отнякъде трябва да се започне и категорично смята, че машинното гласуване е стъпка към честни избори. Следващата стъпка е свързана с въвеждането на електронно гласуване, което ще приобщи и българите от чужбина.
„Сега с Калин Терзийски говорихме за думите, сякаш трябва да има повече емоция, повече атрактивност, много говорим, дърдорим, много увещаваме. Как ще запалите емоционалността? През 90-те години имаше песни, митинги, концерти, няма да отречете, че така е в живота. Всички политици много дърдорите, обещавате, накрая ни се сливате в главите и ви забравяме. Има незабравими песни от 90-те години и те палеха!“, продължи водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев отговори, че това, което трябва да запали сега българските граждани е, че сами трябва да вземат съдбата си в ръце. Това е емоцията, която ПП МИР преследва, защото това е нещо лично, което докосва всеки човек. Той продължи, че през последните 30 години политическата класа напълно е деградирала, в политиката са влизали хора без визия и морал. ПП МИР обаче залага на морала, на християнските и човешки ценности, защото те са ни изкарвали от трудните ситуации през годините.
„Сега ме провокирате, по време на пандемията, когато бяхме най-карантинирани, от дистанцията на домовете си, с Косьо Марков, за съжаление вече го няма между нас, и със Сашо Петров и екипа ни направихме песента „Денят“. Една сутрин се събудих с някакви думи в главата си, обадих се на Сашо Петров, после звъннах на Косьо и вечерта вече имахме почти готовия текст и музикалната схема и настроението. Поработихме още малко и заснехме, Младен Маринов ни извеждаше контрабанда от София, защото беше забранено да се ходи където и да е, щяхме да снимаме в София, но Бойко Борисов не ни даде, че не можело. Отидохме в Гигинския манастир и там заснехме един клип. Искам да го видим сега, за да продължим за емоционалните провокации!“, разказа Беновска и пусна в ефир песента „Денят“.

След края на песента Беновска попита: „Мислите ли МИР да направите нещо такова? Говорихме за ценности, за вяра, за морал!“. Славчев отговори: „Уникална емоция! Предполагам Вие държите правата, но аз бих предложил това нещо да стане химн на ПП МИР! Това, което видяхме и чухме, е смисълът на това, което правят ПП МИР и всички ние! Хубаво е всеки гражданин да си каже – това е денят, дайте да започнем на чисто и отначало!“.
Водещата пусна на госта си и песента „На прага“. Тя обясни: „Там задачата беше по-сложна, започнахме да правим една кампания, която локдаунът прекъсна, за образованието. Бяхме се договорили с правителството, Бойко Борисов го склонихме да се върнат техникумите, да се върне техническото, професионалното образование. Чудихме се как да не звучи дидактично, а да е вдъхновяващо. Искам да Ви заразя с настроението, а дали ще вземете някоя от тези песни, или ще създадете други, това е друга тема. Но да върнем душата в цялата работа!“. След края на песента Беновска каза: „Дано успяхме да Ви заразим!“. Симеон Славчев отговори, че емоцията наистина е много силна, а „предай нататък“ е много хубаво послание.
„Да Ви пожелая тогава да намерите ключ към емоционалното въздействие върху избирателя!“, пожела на госта си водещата Беновска. Симеон Славчев отговори: „Ако мога да перифразирам и това, което Вие казахте – „Времето е наше“, така че рано или късно идва!“.
Подаръците.
Водещата подари на Симеон Славчев здрава, българска, червена ябълка с пожеланието партията му да премине бариерата от 4%. Симеон Славчев отговори: „Убеден съм, че рано или късно и това ще стане! Стъпка по стъпка заразяваме с позитивен пример българските граждани, така че съм убеден, че те ще ни дадат своето доверие!“, с което завърши разговора си с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита“ по „Радио К2“ от 5-ти юни 2021 г.

mir mir