fbpx
 

Партия МИР, която въведе машинното гласуване, се регистрира за изборите | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

май 26, 2021

ПП МИР (Морал, Имициативност, Родолюбие) се регистрира за участие в парламентарните избори на 11 юли. Днес председателят на партията Симеон Славчев и представители от ръководството на политическата сила внесоха в деловодството на Централната избирателна комисия 3400 подписа за участие в предсрочния парламентарен вот.

ПП МИР придоби популярност, след като обяви за национална кауза провеждането на честни избори чрез машинно гласуване. ПП МИР беше първата партия, която още преди две години предложи въвеждането на машинно гласуване и организира протест пред Министерският съвет с палатков лагер. На 14-ят ден от провеждането на протеста тогавашното правителство на Бойко Борисов взе решение за въвеждането на машинното гласуване, което беше първата политическа победа на МИР.

„МИР е партията на новото поколение в българската политика и съм убеден, че ще бъдем приятната изненада за българите, които искат истинска промяна в България и неприятна изненада за партиите на статуквото. След като ПП МИР спечели битката за въвеждането на пълното машинно гласуване в България съм убеден, че ще се проведат честни избори и политическата картина в страната няма да бъде изкривена, така както става в последните години, в които ГЕРБ подменяха на всички видове избори вота на българските граждани“, заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Партията беше и първата политическа сила, в която водещо място заемаха експертите и техните качества, за които най-важното е да се решават проблемите на хората, а не да се изпълняват партийни заповеди. „ПП МИР наложи нов модел на правене на политика в България и доказателство за това е фактът, че водачите на листите на партията са водещи експерти във всички области – преподаватели, учители, инженери, юристи, финансисти, банкери, фармацевти, лекари, мениджъри, граждански активисти и още много други“, заяви още Симеон Славчев.

ПП МИР стартира Национална информационна и обучителна кампания за машинното гласуване, като на специална онлайн платформа всеки ще може през своя лаптоп или компютър да разбере как се гласува машинно. Програмата се нарича „Симулатор за машинно гласуване“  и предстои да бъде представена пред обществото.

mir mir