fbpx
 

Симеон Славчев, ПП МИР: Масово са дописвани негласували в списъците и протоколите | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

април 8, 2021

Изборите за Народно събрание бяха проведени по един недемократичен и нечестен начин, с дописване и фалшифициране на изборните протоколи. Това заяви в интервю за Медия Северозапад председателят на ПП МИР Симеон Славчев. По време на предаването беше излъчен и аудиозапис, който представител на ПП МИР е направил в Горна Оряховица.

„Този запис ние го разпространихме до всички медии и го качихме на нашата Фейсбук страница. Не него се чува как жена, която агитира за ГЕРБ, разказва как след края на изборния ден в спъсъците се дописват всички лица, които не са гласували. Ето така се правят избори и се фалшифицират резултатите“, заяви  председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Той допълни, че от почти всеки един избирателен район ПП МИР има информация за масови нарушения на изборните протоколи. Симеон Славчев уточни, че това се е случило с всички извънпарламентарни партии, които не могат да си позволят да имат застъпници, а облагодетелствани са всички политически сили на статуквото.

„Протоколите от машинното гласуване излизат от машина, но след това се нанасят ръчно в общия протокол в избирателната секция. Така гласовете се прехвърлят в общия протокол и се сборуват и там се допускат умишлени грешки, което на практика подменя целия вот на българските граждани. Това е покушение срещу демокрацията и националната сигурност на България“, заяви Симеон Славчев.

Председателят на ПП МИР съобщи, че едно от основните искания към новото Народно събрание е незабавно да бъде променен Изборния кодекс и да бъде въведено изцяло машинното гласуване. Той уточни, че от партия МИР предлагат вотът да бъде само чрез машинно гласуване, защото по този начин ще могат да се проведат честни избори и да се прекъсне веднъж за винаги подмяната на вота на българските граждани.

Славчев поиска веднага, след приемане на промените в Изборния кодекс, да се разпусне Народното събрание, да се назначи служебено правителство от президента Румен Радев и да се проведат честни избори чрез новия Изборен кодекс и изцяло чрез машинно гласуване.

„Сегашното Народно събрание е съставено от познати лица. Няма нито една нова политическа формация. Дори някои от силите, които се определиха като „нови“, техни представители са участвали в кабинета „Борисов-2″. Други пък 30 години от екрана подкрепяха различни политически сили“, заяви Симеон Славчев.

Той съобщи, че от ПП МИР подготвят и масов протест в Триъгълника на властта с искане за незабавната промяна на Изборния кодекс и предсрочни парламентарни избори.

„Протестът ще бъде граждански, той не е политически. Призовавам всички български граждани, които са за провеждане на честни избори в България, да се присъединят към протеста“, заяви още Симеон Славчев.

mir mir