fbpx
 

Симеон Генчев, ПП МИР: Ще работя за достойна Родина с бъдеще за нашите деца | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

април 1, 2021

Симеон Генчев, ПП МИР: Ще работя за достойна Родина с бъдеще за нашите деца

 

Симеон Генчев е водач на листата на ПП МИР в област Габрово. Той е дипломат, член на преговорния екип за присъединяването на България към ЕС. Син е на проф. Минчо Семов, бивш ректор на Софийския университет, който е роден в с. Тодорчета, община Габрово. Симеон Генчев е роден в София, завършва Първа английска гимназия с отличие, след което е приет в Школа за запасни офицери „Христо Ботев“ в Плевен. Завършил е „Международни отношения“ в Московски държавен институт по международни отношения в руската столица, а след това работи в дирекциите „Европа“, „Америка“, Европейска интеграция“ и „Консулски онтошения“ на Министерството на външните работи. В момента работи като консултант на свободна практика.

Здравейте! Защо решихте да влезете в политиката и с какво ПП МИР е различна от всички останали партии?

За мен изборът на партия МИР е закономерен, защото изгубих всякакво доверие в старите партии. Познавам хората, които ме поканиха за участие от 26 години, отлични експерти и предани на Родината. Длъжни сме да променим нещата, за да я има България. Привлече ме социално-пазарният модел, който партия МИР предлага на базата на доказалия се немски модел за развитие, както и концепцията в сферата на националната сигурност и външната политика, където съм работил над 20 години, както и с експертите, които партия МИР има.

Какви са вашите приоритети като народен представител и какво искате да промените?

Основната ми мотивация и приоритети в работата ми ще бъдат превръщането на България в модерна държава, достоен член на Европейския съюз и НАТО, в която моите три деца да имат достойно бъдеще, както и всички българи.

Какви са основните проблеми на Вашия избирателен район и как Вие ще работите за тяхното решение?

За Габрово. Това е любимият град на моето детство, на моя род. Децата обичат нашата къща в Трънито. Априловската гимназия даде образование на баща ми и майка ми, което позволи  професор Минчо Семов да стане ректор на Софийския Университет, а майка ми Донка Ненкова уважаван журналист във вестник „Поглед“.   Над 20-годишният ми опит в дипломацията, преговорите за членство на страната в ЕС и НАТО,  моите знания, ми дават увереност,че мога да върна на Габрово неговото спокойно, бих казал, величие като модерен европейски град, възрожденски, с модерна икономика, на върха на научно-техническия прогрес. Инфраструктурата е необходима. Нека стане тунелът на Шипка, който се строи от 1892 г.- тогава Народното събрание взима решение. Нека възстановим летището в Горна Оряховица.  Важно е да върнем младите хора от чужбина да работят за Родината. Обидно е нашият прекрасен край да е най-обезлюден… Ще работя за това.

mir mir