fbpx
 

ПП МИР иска незабавно оставката на говорителя на ЦИК | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

април 1, 2021

ПП МИР иска незабавно оставката на говорителя на члена на Централната избирателна комисия Димитър Димитров, заради негово изказване пред журналист от „Биволъ“, в което заявява, че машинното гласуване е безсмислено и че няма да има никаква полза от него.

„ПП МИР настоява говорителят на ЦИК веднага да си подаде оставката, защото това е опит за саботиране на целия изборен процес. Това е и опит член на ЦИК да всее страх и паника сред българските граждани, с цел те да не гласуват машинно и да загубят доверие в целия изборен процес. Това изцяло обслужва интересите на управляващите от ГЕРБ“, заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

„Абсолютно недопустимо е 2 дни преди изборите член на ЦИК да оспорва машинното гласуване, с което нарушава Изборния кодекс, приет от Народното събрание. Поради нарушаване на закона и саботиране на действията, които самата ЦИК е предприела, настояваме незабавно Димитър Димитров, като член и говорител на Централната избирателна комисия, да си подаде оставката. Неговото оставане поставя под съмнение честността на вота и ще доведе до съмнения и ди оспорване на изборните резултати“, допълни още Симеон Славчев.

„Още през февруари 2019 година ПП МИР е предприе действия за въвеждането на машинното гласуване и ако тогава Министерският съвет, Народното събрание и ЦИК си бяха свършили работата, нямаше да изпадаме в този хаос сега и да се рушат устоите на държавността и да се губи доверието в провежданенто на демократични и честни избори“, заяви още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

От ПП МИР призовават българските граждани да не се подават на страха, манипулациите и внушенията от страна на ГЕРБ и техните представители във всички институции, чрез които управляващите целят да саботират провеждането на честни избори в България.

ПП МИР призовават всички български граждани да излязат и да гласуват машинно, защото само така техният глас няма да бъде подменен.

„Страхът на управляващите от провеждането на честни избори чрез машинно гласуване е очевиден и те правят всичко възможно той да не се случи, за да могат отново и за пореден път да подменят вота на българските граждани. Ако излезете на улицата и на случаен принцип попитате 10 човека за кого биха гласували, в най-добрия случай ще има един, максимум двама, които да кажат, че ще гласуват за ГЕРБ, а те всеки път печелят. Това е реалната социология в България, а не платената, с която всички високоплатени от партиите на статуквото социологически агенции ни заливат ежедневно. Как става това – чрез фалшификации и подмяна на вота на българите. Крайно време е да спрем всичко това като всеки българин вземе съдбата си и тази на децата и внуците си в собствените си ръце. За това излезте и масово и машинно гласувайте“, беше категоричен председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

mir mir