fbpx
 

Красимир Жейнов, ПП МИР: Пресичането на корупционните практики ще възроди истинския морал в политиката | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

април 1, 2021

Красимир Жейнов, ПП МИР: Пресичането на корупционните практики ще възроди истинския морал в политиката

Красимир Жейнов е водач на листата за кандидати за народни представители от Варна. Той е изявен патриот и родолюбец. Работи в сферата на строителството и инвеститорския контрол. Преди това е бил в администрацията на район „Приморски“ – Община Варна като инспектор „Строителен контрол“. Той е и вещо лице към „Камара на вещите лица в България“.

Здравейте! Защо решихте да влезете в политиката и с какво ПП МИР е различна от всички останали партии?

Здравейте! На първо място мисля за  уместно да кажа, че в живота ни всичко е  политика! Вземането на каквото и да е решение, свързано с ежедневието ни – семейство, деца, учение, работа, кариера … Всичко е политика, дали лична или социална, все е политика.  Аз съм личност с изградени възгледи, железни принципи и съхранено достойнство и всеки, който ме познава, може да го потвърди! С какво ПП „МИР“ е различна ли?  Първото нещо, което видях в ПП МИР, бе абревиатурата и трите ценности в които вярвам, на първо място е моралът -дума, която за повечето от нас означава толкова много, но от друга страна виждаме, че политиците ни от началото на прехода до сега, не само не са я чували, а даже и не знаят нейното значение.  На второ място е инициативността. В листите на ПП МИР за народни представители във всички области виждам само млади, образовани и инициативни хора и лица, които са специалисти в своята сфера. Това са хора, желаещи промяна, а не подмяна, професионалисти, готови със своята експертиза, своя морал и своето родолюбие, да се отдадат на каузата наречена България.

Какви са вашите приоритети като народен представител и какво искате да промените?

Всичко, което трябва да се промени, е приоритетно! Това е не само за мен, а за всички българи, милеещи за Велика България! Според мен трябва да започнем с промяната на Изборния кодекс за постигане на прозрачни и честни избори, да минем през създаването на електронно общество и довършването на електронното правителство. Прекратяването на практиката за създаване на така наречените „еднодневни“ закони, работещи изцяло в ущърб на Българския народ и особено важната борба с корупцията! Твърдо съм за промяната на здравната и социалната система в полза на гражданите, както и за създаване на условия за „Държава на високите технологии“. Една от основните ми каузи е създаване на среда и привличане на нашите високообразовани и принудени да живеят в чужбина сънародници, създаването на устойчива законодателна политика, както и устойчива бизнес среда. Това ще доведе България до така очаквания икономически прогрес. Има още много неща, които не са за пренебрегване, но няма как да обхванем всички теми. Ще завърша с това, че пресичането на порочните практики и корупционните политики ще възроди истинския морал в политиката и всички ние трябва да насочим силите си натам, за да пребъде България.

Какви са основните проблеми на Вашия избирателен район и как Вие ще работите за тяхното решение?

Основните проблеми на 3-ти избирателен район – Варна не се разминават много с другите многомандатни избирателни райони. Въпреки видимите резултати от инвестираните евросредства по оперативни програми е осезаема липсата на подходяща морска и сухопътна инфраструктура, липсата на адекватни действия за подпомагане на сезонния и целогодишен туризъм, липсва и създаване на условия за крупни инвестиции! Това са една малка, но значима част от проблемите на нашия многомандатен избирателен район. Варна беше и се надявам с общи усилия да я направим пак морската столица на България. Варна е градът за който съм милял и ще милея. Това, което аз виждам като решения, е много просто, но трябва силна воля, морал и желание. На първо място трябва да се създаде или реабилитира инфраструктурата, водеща до всички сезонни или целогодишни туристически обекти, това обхваща хотели, мотели, къщи за гости, заведения, ресторанти, театри, музеи. Създаване на условия за туризъм в четири сезона. Привличане на крупни инвестиции чрез създаване на устойчива и гарантирана среда за тях. Но за да се получи видим резултат от инвестиции с пари от еврофондовете е необходимо системно да се предоставя публично финансов отчет, да има прозрачност на изразходваните средства.

mir mir