fbpx
 

Георги Кардашев, ПП МИР: Да осигурим достоен живот на хората, без да правят какъвто и да е компромис с бъдещето си | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

април 1, 2021

Георги Кардашев е зам.-председател на ПП МИР и водач на листата за 24 избирателен район в София. Той е един от най-обещаващите млади юристи в България. Работи като съдружник в една от най-реномираните адвокатски кантори в София и е сертифициран медиатор за разрешаване на извънсъдебни споровеУспешен  бизнес консултант в столицата и един от най-добрите юристи в областта на търговското право и обществените поръчки.

 

Здравейте! Защо решихте да влезете в политиката и с какво ПП МИР е различна от всички останали партии?

Заблуда е, че човек може да влезе или излезе от политиката. Политиката е навсякъде около нас, тъй като с развитие на обществено-икономическите отношения все по-често зависим от политически решения. Създадохме ПП МИР като организация на хора, които не изменят на принципите си и знаят, че успехът е труден за достигане дар за тези, които не пестят усилия. Именно това различава ПП МИР от останалите партии – личната отговорност и пример на всеки един от членовете и симпатизантите ни.

 

Какви са вашите приоритети като народен представител и какво искате да промените?

За мен като юрист и практикуващ адвокат най-важно е да се възстанови доверието на гражданите във върховенството на закона и институциите. През последните 30 години държавната администрация си игра със нас, гражданите, на „ескейп стая“ (игра, в която трябва сам да намериш изхода от дадена ситуация). Влизаш в дадено административно учреждение и там администрацията си говори с теб с бележки по стените и вратите, вместо да осигури най-лесния и бърз достъп до дадена административна услуга. Като народен представител бих се борил в България да бъдат въведени ясни и точни административни процедури за хората, а не въпреки тях. Също така за мен основен приоритет ще бъде всяка законодателна инициатива да бъде съгласувана с гражданите и да бъде направена предварителна оценка на всеки проектозакон, така както е разписано в Закона за нормативните актове. Време е да сверим часовника на българското законодателство!

 

 

Какви са основните проблеми на Вашия избирателен район и как Вие ще работите за тяхното решение?

В 24 МИР живеят  почти толкова хора, колкото има и в някой друг избирателен район извън столицата. Това означава, че проблемите са толкова много, колкото и навсякъде другаде. Най-важното за мен обаче ще бъде гражданите в 24 МИР да възприемат мястото, където живеят, като сигурен дом за децата им. Време е да осигурим достойно съществуване на българските граждани, без те да правят какъвто и да било компромис с бъдещето си.

mir mir