fbpx
 

Д-р Ирена Парунева, ПП МИР: Ще работя за достъпното здравеопазване и изграждане на Национална детска болница | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

април 1, 2021

Д-р Ирена Парунева е водач на листата за кандидати за народни представители на ПП МИР за област Разград за парламентарните избори на 4 април. От 2012 година тя управлява успешно собствена консултантска фирма, фокусирана в областта на генетичните тестове и персонализираната медицина и е един от най-добрите специалисти в областта. От 1994 г. до 2012 година заема ръководни позиции в едни от най-големите международни фармацевтични компании. Тя има две степени „магистър“ – по медицина (Медицинска Академия-София) и бизнес администрация (City University of Seattle). Един от водещите специалисти на ПП МИР в областта на здравеопазването.

 

Защо решихте да влезете в политиката и с какво ПП МИР е различна от всички останали партии?

Здравейте! Благодаря за въпроса защо избрах точно ПП МИР – това е политическа партия, създадена от хора в разцвета на възрастта си – около 45 годишни, със значителен образователен ценз и практически опит в сферите на експертизата си, подчертавам – с висше образование в български и световни университети, които по никакъв начин не са обвързани или опорочени от статуквото. Това са млади и опитни експерти, които искат да подпомогнат родината си да тръгне енергично напред и да не се срамува в нито един миг от вниманието и коментарите на световните медии. Аз от своя страна мога да съм полезна с експертизата си в сферата на здравеопазването и най-вече в лекарствената политика. И това е причината те да ме поканят, а аз – да се съглася.

Какви са вашите приоритети като народен представител и какво искате да промените?

Моите приоритети са кратки в изказа си и много ясни – Първо-  разрешение за генерична замяна на лекарствени продукти в аптеките в цялата страна- това ще осигури необходимото лекарство на пациента веднага на най-добрата цена, без значение от търговската марка. Второ – достъпно и своевременно здравеопазване – визирам подпомагането на общинските и районните болници, центровете за спешна помощ, местните малки аптеки. Трето – Национална детска болница – този безумен по съществуването си от 30 години проблем просто трябва да е приоритет на което и да е правителство.

Какви са основните проблеми на Вашия избирателен район и как Вие ще работите за тяхното решение?

И тук ще съм кратка – фармацевтичната индустрия в Разград осигурява препитанието на стотици семейства. Мой личен приоритет, както и на ПП МИР, е да подкрепим разширяването на производствените мощности, както и да работим за привличането на световни инвеститори.

 

mir mir