fbpx
 

Д-р Димитър Томов, ПП МИР: Имаме нужда от свеж рестарт на политическия, икономическия и социалния живот | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

април 1, 2021

Д-р Димитър Томов, ПП МИР: Имаме нужда от свеж рестарт на политическия, икономическия и социалния живот

Д-р Димитър Томов е водач на листата на ПП МИР за област Силистра. Той е завръшил медицина във Варна, богословие в Ню Йорк и социални грижи в Националния университет в Дания. Дълги години е работил като лекар в „Спешно отделение“ в болницата в Силистра. В момента работи в една от водещите и най-реномирани медицински лаборатории за научни изледвания. Той е от хората, който съчетава вярвата и науката в едно цяло.

Здравейте! Защо решихте да влезете в политиката и с какво ПП МИР е различна от всички останали партии?

Отдавна възнамерявах да вляза в политиката с надеждата да допринеса лично за промяна на политическия и социален модел в България. Така наречените „стари партии“, а и „новите“ на Прехода, разочароваха не само мен. Имам впредвид и  СДС, НДСВ,  а сега и ГЕРБ. Бързото им опошляване и влизането в старото русло на корупцията и шуробаджанащината ме отказваха всеки път. Но е време вече за Промяна! Отказвам да бъда част от едно изгубено поколение! В ПП МИР харесвам акцента върху семейството,  морала, а не на последно място и залегналите в програмата финансова децентрализация на общините, мандатността ( до 2 мандата) за всички публични избираеми длъжности, както и работещият немски модел на социално- пазарно стопанство.

Какви са вашите приоритети като народен представител и какво искате да промените?

Като народен представител бих наблегнал върху образованието и здравеопазването. Без добро образование бъдещото на нашите деца е в редиците на многобройните злочести гастарбайтери, в чужда на тях страна и култура. В здравеопазването неуредиците са безкрайни и качеството на услугата си личи от предните позиции в статистиките  по заболеваемост и смъртност, които неизменно оглавяваме.  Освен достойно заплащане на медицинския персонал, имаме нужда и от достойно и справедливо отношение към хората, от които зависи живота и добруването ни. Кампанийните полицейски хайки за дискредитиране на един или друг корумпиран служител увреждат имиджа на цяло едно съсловие и водят към недоверие в системата. Което недоверие в момента дава трагични резултати!

Какви са основните проблеми на Вашия избирателен район и как Вие ще работите за тяхното решение?

Бързото обедняване на и без това бедната, дребна  и средна класа се виждат с невъоръжено око в Българския Североизток. Селата бързо запустяха и обедняха,  а сега това не подмина и Силистра и другите градове в областта. Имаме изключително благоприятни условия за развитие на селското стопанство,  туризма и логистиката. Инфраструктура се нуждае от по-нататъшно развитие. Стратегическото разположение на Силистра позволява развитие и в IT сектора,  а защо  не и IT хъб. Предаването на инициативата в ръцете на дребния и среден собственик и производител би решило много от днешните проблеми. Българският народ е предприемчив и находчив, ако му се даде възможност за това. Младите семейства се нуждаят от насърчение и стимули на местно ниво.  От личен опит знам, че децата  не само решават демографския проблем, а са и най -добрият стимул за щастлив и праведен живот. Грижата за младите семейства и  възможността децата да спортуват и развиват талантите си е също приоритет за мен.  България има нужда от преосмисляне и свеж рестарт на цялостния политически, икономически и социален живот. Надявам се на личен пример и принос в това отношение.

 

mir mir