fbpx
 

Иван Киров, ПП МИР: Този който не гласува, няма право да критикува хората, които са избрани | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 31, 2021

Иван Киров е на 49 години. Роден е и израснал в Бургас, познаващ добре историята на града. През зимата на 2013 г. бе един от водачите на протестите в Бургас. В момента Киров е кандидат за депутат от младата партия МИР /Морал, Инициативност, Родолюбие/ и водач на листата в региона. Интервю на Грамофона нюз

 Г-н Киров, кои са основните приоритети в предизборната програма на партия МИР?

Селското стопанство, туризмът, инфраструктурата, логистиката, транспортът и задължителното въвеждане на всички нововъведения в технологиите, които за съжаление не се развиват в страната така, както трябва.

Наблюдаваме, че все още не се дава възможност на различни изобретения в България да бъдат ползотворни поради конкуренция или други причини. Най-пресният пример е с разработването на ваксините. Повечето европейски държави инвестираха средства в собствена разработка на ваксина.

Това в България днес става изключително бавно и трудно и най-вероятно причината се корени в чужди интереси, които са на територията на цялата страна. Искрено се надяваме вече цялата система, която е била през последните 30 години, тотално да се промени след 4 април.

Какви проблеми коментираха с Вас бургазлии по време на предизборната кампания?

Проблемите както в Бургаска област, така и в останалите области от страната са едни и същи – инфраструктура, здравеопазване, туризъм. Много са.

Кои са Вашите лични приоритети и каузи, по които ще работите, ако станете депутат в следващия парламент?

Ако спечеля доверието на избирателите в региона на първо място бих наблегнал на всички сфери на селското стопанство. Земеделието и животновъдството, които България имаше, просто изчезнаха.

На пазара съществуваше доста чиста продукция, имахме подпомогнати български производители, имахме българска продукция целогодишно. Хората бяха задоволени и в същото време всичката тази продукция задоволяваше и нуждите на туризма.

Нека не забравяме, че преди всичко Бургаски регион е туристически регион – като започнете от Резово и стигнете до новата община Обзор. Независимо, че земите бяха върнати на хората, държавата не подпомага нито животновъдството, нито зеленчуко и плодопроизводствата.

Ще обърна сериозно внимание на пътната инфраструктура в региона. Тя в цяла България, в област Бургас, както и на магистралата, която се прави от т. наречените управляващи, е зле. Те обаче не представляват само една партия. За мен управляват съвкупност от партии и тук вината не е само на една политическа сила, а на всички.

В крайна сметка сегашните властимащи управляват десет години и вече се вижда, че след тях отново трябва да се прави ремонт на пътищата. Недопустимо е да се хвърлят пари, без да има контрол над тях и които изчезват някъде и никой не иска да каже къде.

Много е важно каква ще бъде логистиката и разпределението на производството и работата на територията на Бургаска област. Те категорично не са развити все още така, както трябва и това е другият ми приоритет.

Ние разполагаме с пристанище, летище, жп гара, добра дестинация сме и не е тайна, че бяхме едни от големите износители на продукция през пристанището.

В момента това не се случва, износът е спаднал в пъти, независимо, че пристанища бяха дадени на частни инвеститори. От държавното пристанище не остана почти нищо. Държавната политика в случая е съсипване на държавното. Държавата може да бъде добър стопанин, но тя не иска.

Здравеопазването в област Бургас е третият приоритет, който си поставям като лична цел. Здравеопазването в Бургас не е това, което беше. В последно време, това, което наблюдават много мои приятели и познати е, че масово хората от региона се лекуват извън територията му.

Пътуват предимно до Варна и Стара Загора, понеже е най-близо, а и качеството там се оказва доста по-сериозно, отколкото в нашите здравни центрове. Оплакванията в сферата на здравеопазването са доста сериозни и доста на брой.

Какво е настроението сред избиратели дни преди вота?

Хората са тотално незаинтересувани от изборите. Всяка една политическа организация, без значение от големината си, минава, приказва, обещава.

Хората пък отговарят, че на обещания вече не вярват. Казват на кандидатите: „Ето, вижте пътищата са зле. Вижте, няма работа, здравеопазването и образованието не са добре.

Почти навсякъде, където бях, хората ми казват, че последното, което им е останало, е надеждата. Всичко друго им е взето. По-голямата част от ресторантьорския бизнес, включително всичко покрай него, е без работа от доста време.

По наша груба оценка около 750 000 души в бранша са без работа. Време е всеки един българин да се почувства европеец, но не само на хартия, а и на дела. Това няма да се случи рязко, разбира се, но все от някъде трябва да се започне.

Какво бихте казал на тези, които все още не са решили не за кого, а дали изобщо да гласуват?

Този който не гласува, няма право да критикува хората, които са избрани. Телевизионните протестиращи, тези, които свалят и качват правителства, не са те хората, които трябва да определят политиката в една държава.

Когато всички са заинтересовани да се случи доброто в България, така че нашите деца да живеят добре, мисля, че възможностите да успеем всички заедно, са много големи.

Бих казал още, че ако стана народен представител, задължително ще се връщам често в региона си. Има избрани политици, на които хората им виждат очите веднъж на 4 години. За мен човек трябва да си остане такъв, какъвто е бил. Мисля, че всеки един трябва да запази човешкото в себе си.

Какво е мнението Ви за справяне с ковид кризата в страната?

Не само в България, но и в цял свят вече се показа, че и да ходим постоянно с маски, това заболяване няма как да спре.

Хората не могат да ходят със скафандри, нали така? Единственото разумно действие е те да се научат да живеят с това заболяване, както се научиха да живеят с рак, диабет, СПИН, ебола.

Считам, че кризата не се управлява правилно и тя отдавна не е здравна, а 100 % политическа. Можеше да се налагат някакви мерки, но без да се затварят цели сектори.

Крайно време е в България да започнат да управляват държавници, а не така наречените бутафорни политици.

mir mir