fbpx
 

Водачи на листи на ПП МИР | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 30, 2021

Водачи на листи на ПП МИР 

 

Водачи на листи на ПП МИР са едни от най-опитните и добри експерти във всички сфери, преподаватели във висшите учебни заведения, учители, доктори, дипломати от кариерата, адвокати, инженери, офицери от запаса, мениджъри, общественици, артисти, музиканти, спортисти, представители на малкия и среден бизнес, производители, както и много млади хора. Всички те са нови лица в българската политика, които ще наложат новия, различния и моралния модел на управление и правене на политика в България.

 

 

Благоевград

Д-р Антоанета Баракова

Д-р Антоанета Баракова е водач на листата в област Благоевград. Тя е един от най-популярните акушер-гинеколози в община Благоевград. Майка на четири деца. Тя е един от най-добрите специалисти в областта, който веднага след завършването на висшето си образование в София се връща, за да работи и помага на пациентите си в родния си град. Над 1500 бебета са проплакали за първи път, благодарение лично на усилията на д-р Антоанета Баракова.

 

 

 

 

 

 

Бургас

Иван Киров

 

Иван Киров е водач на листата в Бургас. Той е общественик и един от организаторите и най-активните участници в гражданските протести в Бургас. Бори се за правата на потребителите и участва активно в гражданско движение, което успява да премахне закрепостяването на абонатите към мобилните оператори. През януари, февруари и март на 2013 г. е един от водачите на протестите в Бургас.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Варна 

Красимир Жейнов

Красимир Жейнов е водач на листата в област Варна. Той е бакалавър със специалност „Международен бизнес мениджмънт“ и строителен инженер. Има административен и управленски опит, баща на три деца.

Работи в сферата на строителството и инвеститорския контрол. Преди това е бил в администрацията на район „Приморски“ – Община Варна като инспектор „Строителен контрол“. Той е и вещо лице към „Камара на вещите лица в България“.

Личност с изградени възгледи, железни принципи и съхранено достойнство, любящ съпруг и баща на три деца.

Член на Националния изпълнителен съвет на ПП МИР.

 

 

 

 

 

 

 

Велико Търново

Симеон Славчев

 

Инж. Симеон Славчев е водач на листата в област Велико Търново. Той е инженер-магистър по „Индустриален мениджмънт“. Завършил е „Академия за социална политика“ на Института за социална интеграция и има придобита допълнителна професионална квалификация по „Управленски умения“. Специализирал е „Политически мениджмънт“ в Българското училище за политика към Нов български университет. Има над 15 години управленски опит, като мениджър и управител на фирми и ръководител на проекти. Владее немски, английски и руски език. Председател на ПП МИР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Видин

Веселин Велков

Веселин Велков е водач на листата в област Видин. Той е бил дългогодишен служител в МВР, отговарял за връзките с обществеността в областната дирекция на МВР-Видин, бил е член на кризисния щаб и член на пробационния областен съвет.

Той е награден с грамота за спасяване на града от наводнение през 2006 г., когато р. Дунав достига рекордно високите нива от 979 сантиметра и градът е бил на косъм от пълна евакуация.

От 2003 г. до 2010 г. е част от ръководството на полицейското управление в града и отговаря за дейностите на полицаите и връзките с органите на местното самоуправление и местната администрация.  От 2015 г. до 2019 г. е общински съветник във Видин.

По настоящем пенсионер от МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Враца

Пресиян Павлов

 

Пресян Павлов е водач на листата в област Враца. Той е икономист и собственик на Медико-диагностична лаборатория за дентални снимки в гр. Враца.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Габрово

Симеон Генчев

 

Симеон Генчев е водач на листата в област Габрово. Той е дипломат, член на преговорния екип за присъединяването на България към ЕС. Син на проф. Минчо Семов, бившия ректор на Софийския университет, който е роден в с. Тодорчета, община Габрово.

Симеон Генчев е роден в София, завършва Първа английска гимназия с отличие, след което е приет в Школа за запасни офицери „Христо Ботев“ в Плевен. Завършил е „Международни отношения“ в Московски държавен институт по международни отношения в руската столица, а след това работи в дирекциите „Европа“, „Америка“, Европейска интеграция“ и „Консулски онтошения“ на Министерството на външните работи. В момента работи като консултант на свободна практика.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добрич

Д-р Владислав Пакеров

 

Д-р Владислав Пакеров е водач на листата в област Добрич. Той е един от най-добрите кардиолози в България. Притежава две медицински специалности – вътрешни болести и кардиология, сертифициран е за интервенционална кардиология и електрокардиостимулация. Той е известен със своите публикации и доклади на национални и международни конгреси, както и като лектор на национални и международни кардиологични курсове. Представял е научни разработки във връзка с интервенционалното лечение на стволови стенози, биохимични маркери при сърдечна недостатъчност, комплексни коронарни интервенции и др.

 

 

 

 

 

 

 

Кърджали

Георги Славчев

 

 

Георги Славчев е водач на листата в област Кърджали. Той е продуцент на рекламни телевизионни и кино клипове, бакалавър по “Журналистика и масмедии” към УНСС София и магистър по “Мениджмънт в екранните изкуства” към НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Участвал е в създаването и развитието на двете емблематични музикални телевизии – ММ и МАД ТВ. Член на Националния изпълнителен съвет на ПП МИР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kюстендил

Светлин Колев

 

 

Светлин Колев е водач на листата в област Kюстендил. Той е учител с 14 години педагогически стаж. Член на Общото събрание и Академическия съвет на Алма Матер. Участва в множество обществени и благотворителни инициативи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ловеч

Д-р инж. Марио Христов

Д-р инж. Марио Христов е водач на листата в област Ловеч. Той е председател на Съюза на изобретателите в България, машинен инженер, дипломиран патентен специалист, защитил докторска дисертация на тема “Методи и модели за системно проектиране на технологични иновации”, магистър по право, европейски представител е за изобретения, марки и дизайни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Монтана

Диана Николова

Диана Николова е водач на листата в област в област Монтана. Тя е завършила френска филология в ВТУ „ Св.св. Кирил и Методи” гр. Велико Търново и магистър по специалност „Национална сигурност”. В момента е мениджър във френска компания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пазарджик

Димитър Методиев

Димитър Методиев е водач на листата в област в област Пазарджик. Той е икономист и бивш изпълнителен директор на „Напоителни системи“.

Той е бил управител на застрахователна компания в Пазарджик, както и заместник-директор на агенция за маркетинг, като е отговарял за сключването на договорите и изготвяне на финансови отчети. Осем години е бил директор „Воинтех“ – поделение  Пловдив. Започва работа като управител в „Напоителни системи“ – клон Пловдив , като не след дълго е поканен да бъде член на Съвета на директорите  в центалното управление на дружеството. След това е управител на клона на „Напоителни системи“ в София, както и председател на Съведа на директорите на дружеството и генерален директор.  Развива дейност като управител на хотелиерска фирма.Завършил е Техникум по електроника в Пловдив и Стопанска академия ”Д.А.ЦЕНОВ” в Свищов. Магистър е по икономика и индустриален мениджър по „Икономика и информационно осигуряване управлението на предприятието.“

 

 

 

 

 

Перник

Проф. д-р Симеон Ананиев

Проф. д-р Симеон Ананиев е водач на листата в област в област Перник. Той е български учен, професор, експерт и стопански деец в сферата на транспорта, преподавател по спедиция, статистика и управление на транспорта във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Председател е на Клъстър „Зелен транспорт“ и член на УС на Българската асоциация на вещите лица и експертите. Бил е председател на Асоциацията на българските железопътни превозвачи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Плевен

Бойко Първанов

Бойко Първанов е водач на листата в област в област Плевен. Той е дългогодишен национален състезател по вдигане на тежести, 14 години е бил началник на в различни структури на МВР, експерт по киберсигурност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пловдив-град

Димитър Митев-Дънди

Димитър Митев-Дънди е водач на листата в Пловдив-град. Той е барабанист на легендарната група „Акага“, музикант, експерт в сферата на културата. Той е роден на 04.10.1977 г. в семейство на спортисти, но на 5-годишна възраст родителите му забелязват, че той е музикален и го записват на пиано и солфеж. Въпреки че успоредно с това тренира ски и само на 6 години взима златен медал в състезание за ски за деца в Пампорово, Дънди решава, че музиката е неговото призвание в живота и изцяло се ориентира и отдава на нея. Резултатите не закъсняват и още в 9-ти клас Дънди създава и първата си група „Institution Green“. На 17 години Дънди е поканен да свири като перкусионист на фестивала „Златния Орфей“ с групата „Full Action Band“, където за една седмица свири с едни от най-големите БГ естрадни певци и певици. На 19 години се явява на прослушване за барабанист на група „Атлас“ и става техен барабанист от 1996-2002 година. С „Атлас“ има издадени три албума, а през това време свири и концертира като гост музикант, перкусионист и барабанист в доста други групи като „Джеронимо“, „Латино партизани“, записва перкусии с „Д2“, „Сленг“. От 2002 до 2013 г. е барабанист на група „Сленг“, с която има един издаден албум. В периода 2004 – 2006 г. работи като звуков инженер в „Key Studio“, където записва, смесва и продуцира втория албум на „Сленг“, както и композира и продуцира музика за различни певци, там е създадена и песента „Утре“ заедно с Калин Петров и Крум Георгиев за кампанията на „Avon“ за рака на гърдата, в която пеят 14 от най-известните БГ певци – Графа, Орлин Горанов, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Мери от „Мери Бойс Бенд“, Димо от „ПИФ“, Свилен от „Остава“, Мария Илиева, Десислава, Алекс Раева. През 2008 г. взема участие като барабанист в групата на спечелилия „Music Idol“ Тома Здравков да свирят като предгрупа на групите „Def Leppard“ и „Whitesnake“. През 2009 г. група „Акага“ свири с Владимир Ампов-Графа и правят национално турне, което завършва с концерт в зала „Универсиада“. През 2011 г. взема участие като барабанист в групата на Влади Ампов-Графа на концерт на празниците на изкуствата „Аполония“. През 2012 г. се включва в проекта на Чавдар Петков и Петър Главанов „Guitar Pirates“, като записва барабаните към трака. От 2012 г. до ден днешен записва всички барабани и перкусии във всички албуми и песни на Чавдар Петков –„4040“, а през 2015 г. излиза на бял свят албумът „The World Has Changed“. От 2016 г. до 2017 г. работи като озвучител с Михаела Филева, като през март 2017 г. свири с нея като барабанист на „Wild Rose Festival“ в Лондон.

 

 

 

 

 

 

Пловдив-област

Доц. д-р Светла Цветкова

fbtmdn

Доц. д-р Светла Цветкова е водач на листата в област в Пловдив-област. Тя е водещ преподавател по маркетинг и мениджмънт, управления на транспорта в УНСС. Доц. д-р Светла Цветкова се кандидатира за народен представител с лична кауза, посветена да защитава интересите на българските деца и на техните родители и най-вече на родителите на деца с проблеми в развитието.Тя е дългогодишен преподавател в Университета за Национално и Световно Стопанство в град София по управление, маркетинг и човешки ресурси. Доц. д-р Светла Цветкова има множество публикации и участия в научноизследователски проекти и научни прояви. Ползва се с респект и уважение от своите студенти и докторанти. Тя е кандидат за народен представител от гражданската квота на ПП МИР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разград

Д-р Ирена Парунева

Д-р Ирена Парунева е водач на листата в област Разград. Тя е магистър по медицина, ръководител в едни от най-големите международни фармацевтични компании.

От 2012 година тя управлява успешно собствена консултантска фирма, фокусирана в областта на генетичните тестове и персонализираната медицина и е един от най-добрите специалисти в областта.

От 1994 г. до 2012 година заема ръководни позиции в едни от най-големите международни фармацевтични компании. Тя има две степени „магистър“ – по медицина (Медицинска Академия-София) и бизнес администрация (City University of Seattle). Един от водещите специалисти на ПП МИР в областта на здравеопазването.

 

 

 

 

 

 

 

 

Русе

Д-р Христина Георгиева

dav

Д-р Христина Георгиева е водач на листата в област Русе. Тя е адвокат, член на САК, Член на Европейския институт по право, лектор в ежегодно лятно училище по Европейско частно право към Юридическия факултет на Университета в Залцбург.

Изучава право в Университета за Национално и световно стопанство в София, където специализира и банково дело. Участвала е в летните училища по Европейско частно право в Университета в Залцбург и в Университета в Мюнхен. Участвала е и в програмата „Еразъм” в Университета в Любляна, както и активен участник в курс по авторско право в Университета в Харвард.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Силистра

Д-р Димитър Томов

Д-р Димитър Томов е водач на листата в област Силистра. Той е завръшил медицина във Варна, богословие в Ню Йорк и социални грижи в Националния университет в Дания. Дълги години е работил като лекар в „Спешно отделение“ в болницата в Силистра. В момента работи в една от водещите и най-реномирани медицински лаборатории за научни изледвания. Той е от хората, който съчетава вярвата и науката в едно цяло.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сливен

Мартин Благоев

Адв. Мартин Благоев е водач на листата в област Сливен. Той е адвокат в Адвокатска колегия Сливен. Занимава се с търговско, гражданско и наказателно право.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Смолян

Ивайло Манджуков

Ивайло Манджуков е водач на листата в област Смолян. Той е бизнесмен и мениджър с над 20-годишен управленски опит.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 МИР София

инж. Симеон Славчев

 

Председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев е водач на листата в 23 МИР София. Той е инженер-магистър по „Индустриален мениджмънт“. Завършил е „Академия за социална политика“ на Института за социална интеграция и има придобита допълнителна професионална квалификация по „Управленски умения“. Специализирал е „Политически мениджмънт“ в Българското училище за политика към Нов български университет. Има над 15 години управленски опит, като мениджър и управител на фирми и ръководител на проекти. Владее немски, английски и руски език. Председател на ПП МИР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 МИР София

Георги Кардашев

Адв. Георги Кардашев е водач на листата в 24 МИР София. Притежава образователно-квалификационна степен „Магистър“ по „Право“, придобита от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Придобил е професионална квалификация по „Управленски умения“ в Нов Български Университет. Придобил е правоспособност за медиатор и е специализирал търговска медиация. Работи като адвокат на свободна практика и юридически консултант на организации с нестопанска цел. Женен с едно дете. Той е зам.-председател на ПП МИР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 МИР София

Доц. д-р Светла Цветкова

fbtmdn

Доц. д-р Светла Цветкова е водач на листата в 25 МИР София. Тя е водещ преподавател по маркетинг и мениджмънт, управления на транспорта в УНСС. Доц. д-р Светла Цветкова се кандидатира за народен представител с лична кауза, посветена да защитава интересите на българските деца и на техните родители и най-вече на родителите на деца с проблеми в развитието.Тя е дългогодишен преподавател в Университета за Национално и Световно Стопанство в град София по управление, маркетинг и човешки ресурси. Доц. д-р Светла Цветкова има множество публикации и участия в научноизследователски проекти и научни прояви. Ползва се с респект и уважение от своите студенти и докторанти. Тя е кандидат за народен представител от гражданската квота на ПП МИР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

София-област

Пламен Стоянов

Пламен Стоянов е водач на листата в София област. Дипломат, офицер от Българската армия, бивш генерален консул на Република България в Новосибирск, Руска Федерация, бил е ръководител на звеното по „Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка“ на МВнР, организирал е дейността на Кризисния щаб към МВнР по време на кризата с двама български шофьори, взети за заложници от Ал Кайда в Ирак, експерт по Национална сигурност и управление при кризи. Член е на Националния изпълнителен съвет на ПП МИР.

 

 

 

 

 

 

 

 

Стара Загора

Владислав Милев

Владислав Милев е водач на листата в област Стара Загора. Той е икономист и мениджър с над 20-годишен опит в автомобилната индустрия. Зам.-председател на ПП МИР с ресор „Българи в чужбина“. Има значителен опит на висши мениджърски позиции в лизингови и застрахователни компани, както и опит в автомобилната индустрия. Благодарение на неговите усилия и на екипа му се постигат значителни резултати в приходите и печалбите на компаниите, в които е работил. Зам.-председателят на ПП МИР е бил изпълнителен директор на „София Ауто“, както и служител на „Дженерал Мотърс“ и представител на флийт отдела на „Адам Опел „АГ в България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Търговище

Инж. Славчо Славчев

Инж. Славчо Славчев е водач на листата в област Търговище. Той е общественик и бизнесмен. Бивш директор на Националния дворец на децата. Той е инженер и Републикански шампион по шахмат за юноши. Магистър от ВМЕИ-Варна с квалификация машинен инженер и с допълнителни квалификации – икономика на промишлеността и обществени науки и социално управление.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хасково

Проф. д-р Радостин Долчинков

 

Проф. д-р Радостин Долчинков е водач на листата в област Хасково. Той е административен директор на Бургаския свободен университет и декан на Центъра по информатика и технически науки на БСУ. Председател на Държавна изпитна комисия по специалност Индустриален мениджмънт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шумен

Цветомир Цонев

Цветомир Цонев е водач на листата в област Шумен. Той е многократен шампион по конна езда и кинокритика в Гърция, Холандия и Германия. В момента е преподавател по конна езда и собственик на спортен клуб по езда Стейбал Цоневи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ямбол

Радослава Иванова

Радослава Иванова е водач на листата в област Ямбол. Тя е икономист с над 24-годишен опит като управител на банков клон в Ямбол.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mir mir