fbpx
 

ПП МИР гласува доверие в Бургаско на на млад и идеен работохолик от Созопол | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 29, 2021

34- годишният Дилян Колев от Созопол е едно от открояващите се лица в предизборната надпреавара. Има любопитна биография, възгледи и хъс за работа в обществена полза. Признава, че работохолизмът му е присъщ и той често му отнема ценни мигове със семейството, които не могат да се върнат. Част е от отбора на ПП МИР, пети е в листата. Добре знае нуждите и нагласите в частния бизнес, защото е неизменна част от него вече 14 години. Висшето му образование е със специалност: Промишлена топлоенергетика в Технически Университет- София. Категоричен е, че всички предложения за промени на ПП МИР ще превърнат България в социална и индустриална държава. „ПП МИР ще бъде изненадата на тези парламентарни избори . Съставена е от нови лица, но ние не разделяме хората на млади и възрастни. Ние обединяваме потенциала на българската нация“, заяви Колев. „Листата ни е дълга- факт, отличава се с това, че е съставена изцяло от местни жители. Това са хора, които са успели в Бургаско. Граждански активни хора и съм убеден, че със своя морал, инициативност и родолюбие ще допринесат за възраждането на Родината и за връщането на нормалността в нашата държава“, поясни Колев.
„Бих искал да призова хората от областта да гласуват масово и машинно. Само така избраните народни представители ще бъдат легитимни. Основните проблем в Бургаско са ясни и е крайно време да започнат да се решават“, заяви Дилян Колев. „Бургас и широка периферия имат уникални дадености за развиието на туризма. Тези дадености, за огромно съжаление, не са използвани на 100 процента. Самият аз съм нагледен пример. Смея да твърдя човек с потенциал и конкретни идеи, но трудовата ми дейност през повечето години е преминала извън родния край- в София. Подчертава, не по собствено желание, а заради обстоятелствата. ПП МИР залага на туризма като основен отрасъл. Основната ни цел е той да се превърне в целогодишен отрасъл и Бургас има възможности за това. Нашите експерти изчислиха, че 1/7 от БВП на страната може да се захранва през туризъм“, коментира още Колев Основен приоритет на ПП МИР е и развитието на селското стопанство и връщането на ролята на българското село. Идеята е този ключов отрасъл в икономиката да се възроди и да се превърне в един от основните сектори за експорт на продукция в чужбина.
Развитието на транспорта, инфраструктурата и логистиката също е основен приоритет за политическата сила. „Бургаска област се намира на уникално местонахождение, но за съжаление тази даденост не се използва на 100 %.“, коментира още кандидатът от ПП МИР. Той каза още, че въвеждането на доказания немски модел на социално-пазарно стопанство ще превърне България в силна социална и индустриална държава, така както това се случи с Германия. Именно за това този модел трябва да стане основа на българската икономика. Колев посочи нуждата от финансовата децентралзиация на общините като друг основен приоритет в предизборната програма на партията, като уточни, че това ще стимулира местното самоуправление и по- голямата част от средствата за малките населени места ще останат в общинските сметки и няма да се наблюдава порочната практика да се подпомагат само общините, чиито кметове са представители на правителството.
Сред другите основни предложения са да се създаде Министерство на семейството тъй като именно пред семейството се градят основите на българското общество, както и да се приемат единни общи норми за младите семейства. Трябва да се създаде и Министерство на извънредните ситуации и управление при кризи, което ще спомогне за по-добрата комуникация и координация между институциите при всякакви кризи, включително и по време на пандемия. „Ние не сме само за тези избори. Както каза наскоро и председателят Симеон Славчев,

mir mir