fbpx
 

Светлин Колев, ПП МИР: Кюстендил има уникални възможности за развитие на туризъм и селско стопанство | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 28, 2021

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев и членът на Националния изпълнителен съвет на партията Пламен Стоянов представиха кандидатите за народни представители за област Кюстенил.

„Нашите основни приоритети са развитието на туризма, който да се превърне в целогодишен отрасъл, който според експертите на ПП МИР може да генерира 1/7 от БВП на страната. Кюстендил има изключителни дадености в тази насока, включително и чрез минералните извори в района“, заяви водачът на листата за Кюстендил Светлин Колев. „Вторият ни основен приоритет е свързан със селското стопанство и развитието на този отрасъл, който през последните 30 години почти беше унищожен. Нашата идея е този отрасъл да може да задоволява нуждите на българския пазар и да бъде един от основните за продукция за износ“, заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев. Той допълни, че Кюстендил и цялата област имат изключителни традиции в селското стопанство и този отрасъл в региона трябва да бъде стимулиран.

Развитието на транспорта, инфраструткурата. както и на вискоките технологи са сред другите основни приоритети на ПП МИР, уточни още председателят на партията.

Водач на листата е Светлин Колев. Той е учител на деца в предучилищна възраст, като им преподава и английски език. Завършил е 119 СОУ „Акад. М. Арнаудов“ с профил „Бизнес и финанси“, както и „Предучилищна педагогика и чужд език“ в СУ „Св. Климент Охридски“.  Магистър по „Логопедия“. Учител по професия и по призвание. Той е активно ангажиран с въпроси, свързани със социалната политика, образованието и културата. Участник в инициативи с обществена, просветителска и благотворителна насоченост.

„Кандидатирам се, защото е крайно време в българската политика да влязат чисти и свободни мъже и жени с добро неопетнено име, които не само притежават, а и всекидневно живеят според своя висок морал и водени от идеали, а не от освирепели от глад за тлъстата държавна трапеза. Крайно време е на преден план в държавата да излязат експертите, а не некадърни политически послушни калинки или пък изтъркани муцуни, с окаляни ръце и души през последните 30 години криминален преход. Вярвам в каузата на ПП МИР, а именно – налагане на истински Морал, Инициативност и Родолюбие в българската политика“, заяви Светлин Колев.

Неговите основни приоритети са защита на традиционното българско християнско семейство, съставено от мъж и жена, държавна политика по подкрепа на семейството и стимулиране на раждаемостта. Той се обявява и за прекратяване на антисемейнните и джендър политики и ерозирането на моралните устои в българското общество.

На второ място в лисата е Моника Георгиева, спортист и управител на заведение. Йордан Янев е на следващо място в листата на ПП МИР. Той е общественик и областен координатор на ПП МИР за Кюстендил.

Йорданка Георгиева е на четвърто място, а специалистът в сферата на информационните технологии Александър Кръстев е на пето място.

 

 

mir mir