fbpx
 

Симеон Славчев, ПП МИР: Наш основен приоритет е връщането на българите от чужбина

март 27, 2021

Основен приоритет на ПП МИР е връщането на българите от чужбина и изполването на техните знания, умения и опит за развитието и просперитета на нашата държава. Това заяви председателят на партията Симеон Славчев в интервю за Evrotv.Media.

„Голяма част от българите в чужбина работят в големи европейски и световни компании. Те могат да приложат наученото и своят опит тук, в нашата Родина. Затова и ПП МИР предлага да се създаде Министерство на семейството. Основен приоритет на това ведомство ще бъде не само как да се пребори демографската криза у нас, но и как да върнем българите от чужбина. Една от крайните цели на нашата партия е всяко едно българско семейство да има жилище, а за всяко дете достъп до образование. Затова и връщането на българите от чужбина е наш основен, но и жизнен приоритет, заяви Симеон Славчев.

Той уточни, че от ПП МИР планират създаването на специална онлайн платформа за българите в чужбина, където всеки може да предложи свои идеи и добри практики от Европа и света за решаването на определени проблеми в България. По този начин ПП МИР цели да включи активно българите зад граница в обществено-политическия живот на страната.

Председателят на ПП МИР сподели и идеята на партията за въвеждането на социалното-пазарното стопанство като икономическа основа на българското общество. Неговата същност е в балансираното и едновременно действие на двата структуроопределящи принципа за свобода и справедливост, както и на принципа за социално изравняване и принципа на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло.

„Социално-пазарното стопанство е доказана немска практика, която е единствено адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Тя ще измъкне България от сегашната криза и безизходица и ще направи българското икономическо чудо и ще превърне България в силна социална и индустриална държава. Тази е практика напълно приложима за България, защото този модел е доказано ефективен, особено при общества, където има корупция. За съжаление българското общество е такова и този модел ще измъкне България от демографската, социалната и моралната криза“, коментира още лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.

Той представи и четирите основни приоритета на партията за развитието на страната.

Първият от тях е туризма, като експертите на ПП МИР са изчислили, че 1/7 от БВП на страната може да се генерира от туризъм. „Тук не говорим за евтиния сезонен морки туризъм. Тук става дума за целогодишен и високоплатен туризъм, при който да се използват уникалните дадености на страната в исторически, културен и духовен аспект. Особено място трябва да се отдели и на балнеолечението и използването на минералните извори на страната“, коментира още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Той коментира, че другият основен приоритет на ПП МИР е развитието на селското стопанство и връщането на ролята на българското село . Идеята е този ключов отрасъл в икономиката да се възроди  и да се превърне в един от основните сектори, както за ескпорт на продукция в чужбина, така и за задоволяването на нуждите на българското общество с хранителни продукти. „Този недостиг, който изпитваме в селското стопанство, основно си пролича по време на пандемията и затова развитието на този отрасъл е сред основните приоритети на партия МИР“, коментира още Симеон Славчев.

Развитието на инфраструктурата, транспорта и логистиката е другият основен приоритет на партия МИР, като той цели да бъдат използвани уникалните географски характеристи на страната, уточни още Славчев.

Друг основен приоритет на ПП МИР е развитието на високотехнологични и чисти производство и пълна цифровизация и въвеждане на електронното правителство.

Славчев коментира още, че за заемането на всички административни длъжности в България трябва да се провеждат конкурси, а партия МИР предлага браншовите организации да предлагат кадри за всички управленски позиции на национални и местно ниво.

Линк на цялото интервю можете да видите тук: https://eurotv.media/bg/%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%be%d0%bd-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d1%87%d0%b5%d0%b2-%d0%be%d1%82-%d0%bf%d0%bf-%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%be%d1%82%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80/?fbclid=IwAR02rYl8xJHYhv1GGBKx9twVTUDUrCylsGyMyZrs6y-Poe_oWciR6wx_bAE

 

 

 

mir mir