fbpx
 

Проф. д-р инж. Радостин Долчинков, ПП МИР: Ще работим за дуалното обучение в България

март 27, 2021

Въвеждането на дуалното обучение е основен приоритет на ПП МИР и ние ще работим това да се осъществи. Това заяви водачът на листата за народни представители от Хасково проф д-р .инж. Радостин Долчинков в предаването „Беновска пита“ по Радио К2.

„Въвеждането на дуалното обучение е един от нашите основни приоритети и това е един от начините, по който ние можем да реализираме в икономиката нашите специалисти и тяхната квалификация. Моя лична цел е да работя за просперитета на Хасково, Бургас и региона и да върна младите хора в България“, заяви проф. инж. Радостин Долчинков, който е и кандидат за народен предтавител от морския град.

Той е административен директор на Бургаския свободен университет и декан на Центъра по информатика и технически наука към висшето учебно заведение. Професорът е председател на Държавната изпитна комисия по индустриален мениджмънт в Бургаския свободен университет и е един от най-изявените учени в областта на индустриалния мениджмънт и машинното инженерство.

Проф. Долчинков заяви, че всеки млад специалист, завършил в България, трябва да работи в страната и това ще се отрази благорпиятнo за икономиката. Затова и основна задача на ПП МИР е да се инвестира в развитието и реализацията на кадритте в България.

От името на ПП МИР той подкрепи инициативата на Радио К2 за дуалното образование и развитието на образованието.

„Искам с натрупания ми опит да допринеса за икономическото развитие на страната. Влязох  в редиците на ПП МИР, защото ми хареса програмата на партията, визията на тази политическа сила и нейния лидер Симеон Славчев. Харесва ми идеята му за правене на нова политика, да се излезе от тинята в името на доброто и просперитета на българското общество“, заяви проф. д-р инж. Долчинков.

Той определи като свои приоритети развитието на туризма и привличането на инвеститори в българските общини, което ще окаже благоприятен ефект за икономическото развитие на страната.

„Трябва да се наблегне и на реализирането на множеството научни проекти за енергия, тъй като  в страната ни има много добри учени, които само чакат реализация на своите проекти“, заяви още проф. д-р инж. Долчинков. Той допълни, че използването на технологии, които са екологични и технологични е както негов личен приоритет, така и на ПП МИР.

Кандидатът на ПП МИР за Хасково каза още, че партията залага на хора, които са експерти в своята област и които чрез знанията и уменията си могат да помогнат за развитието на страната.

„Време е да кажем, че трябва всички да тръгнем по един нов път. Ние искаме промяна на политическия модел, който през последните 30 години с нищо не допринесе за развитието на страната“, коментира още проф. д-р инж. Долчинков.

mir mir