fbpx
 

Адв. д-р Христина Георгиева: Подкрепете новия морал и новото поколение в българската политика

март 27, 2021

Предложението на ПП МИР за финансова децентрализация ще допринесе за равномерното развитие на всички общини в България, равнопоставеност между тях и ще помогне за тяхното икономически и социално развитие. Това заяви в предизборен диспут по БНТ 2 водачът на листата на ПП МИР за народни представители в област Русе адв. д-р Христина Георгиева. Тя даде пример как градовете в Северна България като Русе могат да постигнат икономически напредък, ако по-голямата част от приходите и данъците останат в самата община и не се разпределят от централната власт, както е сега, а от местната, която най-добре знае кои са проблемите и приоритетите на дадената община.

„В момента сме свидетели на едно разпределение на средствата за общините от правителството по един циничен начин и как местната власт трябва да моли и да се радва на подаяния от кабинета. Ние, от ПП МИР считаме, че това не е редно и затова предлагаме финансовата децентрализация като един устойчив модел за равномерното развитие на всички райони в България. Именно по този начин местната власт няма да е зависима от централната“, заяви по време на диспута по БНТ 2 адв. д-р Христина Георгиева.

Тя представи и четирите приоритетни отрасли в програмата на ПП МИР, които са изключително важни за повишаване ефективността на българската икономика и повишаване благосъстоянието на българските граждани – туризъм; развитието на инфраструктурата, транспорта и логистиката; връщане на селското стопанство като основен отрасъл у нас; развитието на високи технологии и чисти производства.

„Експертите на ПП МИР изчислиха, че близо 1/7 от брутния вътрешен продукт на страната може да се генерира от туризъм. Не случайно ПП МИР предлага въвеждането на социалното-пазарното стопанство като икономическа основа на българското общество. Неговата същност е в балансираното обединяване в едно действието на принципа на свобода на пазарите, принципа за социално изравняване и принципа на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло”, каза още адв. д-р Христина Георгиева по БНТ 2.

Тя уточни, че това е доказана практика, която е единствено адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Тя изрази мнение, че по този начин България ще се измъкне от сегашната криза и безизходица и ще превърне България в силна социална и индустриална държава.

„Призовавам българските граждани да гласуват за ПП МИР с номер 16 и така с техния глас ще подкрепят новия морал и новото поколение в българската политика“, заяви водачката на листата на ПП МИР в Русе адв. д-р Христина Георгиева.

mir mir