fbpx
 

Целта на ПП МИР е България да стане социална и индустриална държава

март 23, 2021

Всички предложения за промени на ПП МИР ще превърнат България в социална и индустриална държава. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев на пресконференция в БТА в Сливен. Той представи основните приоритети и политики на партията и кандидатите за народни представители от областта.

„Икономиката е за хората, тя не е средство, а цел. ПП МИР ще бъде изненадата на тези парламентарни избори . Съставена е от нови лица, но ние не разделяме хората на млади и възрастни. Ние обединяваме потенциала на българската нация“, заяви Симеон Славчев.

Председателят на ПП МИР представи листата с кандидати за народни представители за област Сливен за парламентарните избори на 4 април. Сред тях има водещи юристи, икономисти, счетоводители и природозащитници от областта.

„Листата се отличава с това, че е съставена изцяло от местни жители. Това са хора, които са от всяка една община от област Сливен. Това са граждански активни хора и съм убеден, че със своя морал, инициативност и родолюбие ще допринесат за възраждането на Родината и за връщането на нормалността в нашата държава“, добави още Симеон Славчев.

Мартин Благоев е водач на листата на партията. Той е един от най-младите и перспективни юристи от областта.  Адвокат по търговско право и изтъкнат юрист по наказателно право, като осъществява процесуално представителство  пред съда по наказателни и граждански дела и защита.  Има значителен опит и в областта на гражданското право, както като главен юрисконсулт на водещи компании в областта, като е осъществявал юридически консултации във връзка с търговската дейност на дружествата.

„Бих искал да призова хората от областта да гласуват масово и машинно. Само така избраните народни представители ще бъдат легитимни. Основните проблем в Сливен са безработицата, грижата за хората, ниското ниво на комунални услуги и сметоизвозването. Това трябва да се промени“, заяви Мартин Благоев.

Стефан Ловчалиев е на второ място в листата. Той е магистър по икономика от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов с над 15 години опит в областта на финансите и счетоводството. В момента представлява фирма в производствения сектор и услугите.

„Общността няма потребност от празни политически обещания, необходимост за обществото е морала като социална система за регулиране на обществените отношения“, заяви Стефан Ловчалиев.

Икономистът и главен счетоводител Ваня Робето е трета в подредбата на листата за кандидати за народни представители.  Тя е главен счетоводител на десетки частни фирми в областта. Завършила е „Счетоводство и контрол“ в БСУ- гр. Бургас.

Цветан Христанов е четвърти в листата на ПП МИР. Завършил е Организация и управление на хотели и ресторанти в Колежа по туризъм към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Работи в хотелиерския и ресторантьорския бизнес.  Пети е Георги Кочев. Той работи в сферата на селското стопанство и реализирането на земеделска продукция. Разработва и бизнес планове и проектна документация за кандидатстване пред европейските фондове, като извършва и консултации относно тяхното отчитане. Иван Костов е шести в листата на ПП МИР, а седми е предприемачът Драгомир Дечев.

Транспортът, инфраструктурата и логистиката е основен приоритет на политическата сила, уточни още Славчев. „Сливен има уникални дадености за развиието на туризма. Тези дадености, за огромно съжаление,   в Сливен и в България не са използвани на 100 процента. ПП МИР залага на туризма като основен отрасъл. Основната ни цел е той да се превърне в целогодишен отрасъл и Сливен има възможности за това – минерални извори, балнеолечение. Нашите експерти изчислиха, че 1/7 от БВП на страната може да се захранва през туризъм“, коментира Симеон Славчев.

Той каза, че основен приоритет на ПП МИР е развитието на селското стопанство и връщането на ролята на българското село . Идеята е този ключов отрасъл в икономиката да се възроди  и да се превърне в един от основните сектори за експорт на продукция в чужбина. „Сливен също има много добри данни за развитието на селското стопанство“, допълни още Славчев.

Развитието на транспорта, инфраструктурата и логистиката също е основен приоритет за политическата сила. „Сливен се намира на уникален кръстопът, но за съжаление тази даденост не се използва. Достъпът на областта до пристанища и до гари е лесен, както и до столицата. Той може да даде възможности да се превърне в логистичен център“, коментира още председателят на ПП МИР.

Той каза още, че въвеждането на доказания немски модел на социално-пазарно стопанство ще превърне България в силна социална и индустриална държава, така както това се случи с Германия. Именно за това този модел трябва да стане основа на българската икономика.

Той представи финансовата децентралзиация на общините като друг основен приоритет в предизборната програма на партията, като уточни, че това ще стимулира местното самоупправление и по-голямата част от средствата за малките населени места ще останат в общинските сметки и няма да се наблюдава порочната практика да се подпомагат само общините, чиито кметове са представители на правителството.

Сред другите основни предложения са да се създаде Министерство на семейството тъй като именно пред семейството се градят основите на българското общество, както и да се приемат единни общи норми за младите семейства.

Трябва да се създаде и Министерство на извънредните ситуации и управление при кризи, което ще спомогне за по-добрата комуникация и координация между институциите при всякакви кризи, включително и по време на пандемия.

„Ние не сме само за тези избори. Нашата работа тепърва започва от 4 април“, заяви още Симеон Славчев.

mir mir