fbpx
 

Симеон Славчев, ПП МИР: Политиката трябва да се формира от експертите

март 23, 2021

Политиката в България трябва да се формира от експертите, а не от политиците. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев при представянето на листите на партията за област Стара Загора.

„Листите на ПП МИР не само в Стара Загора, а и в цяла България, са съставени изцяло на експертна основа. Повече от 90% от листите са от гражданската квота. При нас са водещи преподавателите от висши учебни заведения, имаме водещи юристи, адвокати, инженери. С този модел ние показваме, че политиката в България трябва да се формира от експертите, а не от политиците“, заяви Симеон Славчев.

Владислав Милев, който е един от най-авторитетните мениджъри в автомобилната индустрия, е водач на листата за народни представители от ПП МИР в Стара Загора. Той е и зам.-председател на ПП МИР и има  значителен опит на висши мениджърски позиции в различни компани, както и над 25-годишен опит в автомобилната индустрия. Благодарение на неговите усилия и на екипа му се постигат значителни резултати в приходите и печалбите на компаниите, в които е работил. Зам.-председателят на ПП МИР е бил изпълнителен директор на „София Ауто“, както и служител на „Дженерал Мотърс“ и  представител на флийт отдела на „Адам Опел“ АГ в България.

„Ние наистина искаме да внесем промяната и да покажем, че българският народ може да вярва в политиката, защото това, което видяхме през последните 30 години, определено насочва нещата в съвсем друга посока“, заяви водачът на листата Владислав Милев.

„Използвам случая да призова всички българи да гласуват машинно, тъй като това е единственият вариант техният глас да не бъде опорочен или сбъркан в някакъв неадекватен вариант“, коментира още Милев.

Евгений Попов е на второ място в листата на ПП МИР. Той е машинен инженер и бивш дългогодишен служител от МВР. Работи като началник от отдел „Автотранспорт“ на БНБ.  Майстор на спорта по лека атлетика -тласкане на гюле, а като щангист е втори в Европа в свръхтежката категория през 1980 г. В силовия трибой е втори в Европа и четвърти в света през 1995 г.  Участва и в съсзтезанието за „Най-силен мъж на планетата“, като три пъти стига до финалните турнири. Той е  първият представител на БНБ,  който е поканен за участие в  турнира.

Румен Минев е трети в листата на ПП МИР. Той е главен секретар в консулството на Узбекистан в България. Преди това е работил в различни предприятия и има значителен опит в търговията на пазарите в Руската федерация. Бил е и търговски директор.

Мико Леви заема четвърто място. Работи в сферата на застраховането, като има значителен опит както в България, така и в Руската федерация.

На пето място в листата на ПП МИР е предприемачът  и икономист Драгомир Дечев.

Симеон Славчев съобщи, че основна цел на ПП МИР е да развива целогодишно туризма в страната.

„Намираме се в Стара Загора, която има уникални дадености за туризъм. Минералните извори са едни от тях. Страната ни е на второ място в света по брой минерални извори, в това число и лечебни. Целта на ПП МИР е това да стане основен приоритет на България. Нашите експерти изчислиха, че 1/7 от БВП на страната може да се генерира от туризъм“, заяви Симеон Славчев.

Той каза, че основен приоритет на ПП МИР е развитието на селското стопанство и връщането на ролята на българското село . Идеята е този ключов отрасъл в икономиката да се възроди  и да се превърне в един от основните сектори за износ на продукция в чужбина.

Транспортът, инфраструктурата и логистиката е другият основен приоритет на политическата сила, уточни още Славчев. „Стара Загора е уникален транспортен център на Южна България. Нашата идея е да се направят транспортни хъбове в цялата страна. Трябва да се наблегне върху съчетанието на жп транспорт, въздушен, пътен и морски, тъй като тези сфери са недобре развити“, коментира Симеон Славчев.

Развитието на чистите технологии и високите производства също е приоритет на ПП МИР, като България може да се индустриализира и да прави чисти производства, съобщи още председателят на партията.

Той каза още, че въвеждането на доказания немски модел на социално-пазарно стопанство ще превърне България в силна социална и индустриална държава, така както това се случи с Германия след края на Втората световна война. Именно за това този модел трябва да стане основа за българската икономика.

ПП МИР предлага политическия и икономическия живот на страната да се изгради наново, защото близо 30 години преходът продължава и той още не свършил.

Той представи и финансовата децентралзиация на общините като друг основен приоритет в предизборната програма на партията, като уточни, че това ще стимулира местното самоупправление и по-голямата част от средствата ще останат за малките населени места и те няма да могат да разчитат на подаяния от правителството.

От ПП МИР предлагат да се създаде и Министерство на семейството, което ще спомогне с разрешаването на проблема с демографската катастрофа и ще се бори за запазване на българския род и традиции.

Да се въведе и мандатност за всички публични избираеми длъжности, предлагат още от политическата партия. Това ще важи за кметове, общински съветници и народни представители.

Симеон Славчев заяви, че основните цели на партията са всеки да живее в комфортна среда и да получава качествена медицинска помощ. Другите две основни цели са всеки гражданин на страната ни да има работа и всяко дете да има достъп до образование.

mir mir